DDG introduceert de ECO BLUE houthaard op Batibouw

DDG houdt tijdens Batibouw de ECO BLUE houthaard boven de doopvont. Met dit concept, dat vanaf medio 2014 beschikbaar zal zijn, zet het Leuvense bedrijf naar eigen zeggen een nieuwe standaard op het gebied van uitstoot- en rendementsnormen. Dankzij technologische innovaties op het vlak van de verbrandings- en recuperatietechniek en een intelligente luchtverdeling stelt DDG dat de ECO BLUE het rendement en de uitstoot van pelletkachels benadert, tot 85%.
DDG houdt tijdens Batibouw de ECO BLUE houthaard boven de doopvont. Met dit concept, dat vanaf medio 2014 beschikbaar zal zijn, zet het Leuvense bedrijf naar eigen zeggen een nieuwe standaard op het gebied van uitstoot- en rendementsnormen. Dankzij technologische innovaties op het vlak van de verbrandings- en recuperatietechniek en een intelligente luchtverdeling stelt DDG dat de ECO BLUE het rendement en de uitstoot van pelletkachels benadert, tot 85%.
Het effectief rendement is volgens DDG verhoogd tot 85%, de CO-uitstoot zou nu al conform de nieuwste Europese uitstootnormen zijn en het onderhoud is nog eenvoudiger, dankzij een verbeterde toegang tot de warmtewisselaar.
De haard kan op de centrale verwarming worden aangesloten, brandt op hout en draagt bij tot zowel de verwarming van de woning als de sanitaire warmwatervoorziening. De gegenereerde warmte wordt opgeslagen in een buffervat, om op het gewenste moment voor verwarming of sanitair warm water te worden ingezet. In de meeste gevallen zal de haard met een thermisch zonnesysteem worden gecombineerd, waardoor geen klassieke brandstoffen (gas, stookolie …) nodig zijn. Bovendien verdeelt de ECO BLUE de warmte nu nog beter tussen directe stralingswarmte (30%) en energie voor de centrale verwarming (70%). Door de hogere verbrandingstemperatuur dalen de emissiewaarden aanzienlijk en wordt het milieu minimaal belast.
De haard is beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de ‘ECO BLUE Planus’ met een platte deur en de ‘ECO BLUE Arcus’ met een gebogen deur.

DDG vindt u terug op Batibouw in Paleis 6 Stand 415
Deel dit artikel:
Onze partners