De akoestische meerwaarde van een stalen plafond

Het plafond beslaat een zodanig groot oppervlak dat het van cruciaal belang is voor de akoestische prestatie van een ruimte. Die akoestische prestatie speelt bij Interalu/LCC-Plafonds een grote rol bij de productie van de metalen panelen. "Afhankelijk van het type en de uitvoering behalen onze stalen plafonds een αw-waarde tot 0,95," klinkt het bij de producent

Geluidsabsorptie en geluidsisolatie

Er zijn twee uitgangspunten om de akoestiek van een ruimte te verhogen:

  • de spraakverstaanbaarheid verbeteren (geluidsabsorptie) of
  • de geluiden binnen de ruimte houden (geluidsisolatie).

Om de geluidsabsorptie te verhogen, perforeert LCC-Plafonds de stalen panelen. Die perforatie zorgt ervoor dat de nagalm van het geluid afneemt. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden om de geluidsabsorptie te optimaliseren:

  • de panelen voorzien van een akoestisch vlies
  • akoestische matten aanbrengen boven de panelen

Met name in kantoren, scholen, aula’s en andere ruimtes waar het goed verstaan van de spreker erg belangrijk is, worden een of meerdere van deze bijkomende opties vaak toegepast. Geluidsisolatie is essentieel als u de geluidsoverdracht van de ene ruimte naar de andere wilt dempen. Denk hierbij aan vergaderzalen, directieruimtes… waar het belangrijk is om besprekingen binnenskamers te houden. Maar evengoed voor het comfort binnen een volledig gebouw zodat de medewerkers niet gestoord worden door gesprekken van de collega’s.

 

Akoestische kwaliteiten en brandstabiliteit voor het hele gamma

Het volledige gamma van LCC-Plafonds (CL, XL en BL) is verkrijgbaar in akoestische, geperforeerde uitvoering en met de verschillende opties (vlies, matten). Hetzelfde geldt voor de klimaatplafonds van Interalu (SAPPceiling en Easy-KlimaPlus).  "Bovendien zijn alle stalen plafonds van LCC en Interalu brandstabiel. Dankzij de lage inbouwhoogte (6 cm van het plenum) kunt u de akoestische plafonds van Interalu/LCC-Plafonds ook toepassen voor uw renovatieprojecten," besluit de producent. 

Bron: Interalu
Deel dit artikel:

Contacteer Interalu

Onze partners