De creatie van een gastvrije, veilige en energiezuinige omgeving

Het stadsbestuur van de stad Borgloon in Limburg koos ervoor om de openbare verlichting in het stadscentrum te moderniseren. Voor de nieuwe LED-verlichting zochten de verantwoordelijken naar een duurzame en energiezuinige oplossing. De keuze viel uiteindelijk op Shuffle post-top van Schréder.

Het moderniseringsplan omvatte zowel het stadsplein als de woonstraten in de verschillende stadswijken. Met de nieuwe stadsverlichting beoogden de verantwoordelijken om:

 • Obstakels te identificeren wat gemotoriseerde voertuigen toelaat om
  • Makkelijk de parkeerterreinen te bereiken of te verlaten
  • Veilig in de stad te circuleren
 • Een gemoedelijke sfeer te creëren om sociale interacties te stimuleren
 • De veiligheid van de voetgangers te garanderen en kinderen de kans te geven om van hun buurt een speeltuin te maken
 • Storend straatlicht in de woningen te vermijden
 • Slecht verlichte zones aan te pakken om het veiligheidsgevoel te verhogen en vandalisme en ongepast gedrag te beperken

Voor deze nieuwe LED-verlichting waren verantwoordelijken op zoek naar:

 • Een duurzame en energiezuinige installatie
 • Eén armatuur die de mogelijkheid biedt om zowel op een paal of aan een muur bevestigd kan worden 
 • Een 005-gecertifieerde armatuur

De projectverantwoordelijken waren vooral onder de indruk van de Shuffle post-top armatuur. Deze armatuur heeft een elegante cilindrische vorm en is uitgerust met 360°-bescherming. Bovendien is de Shuffle zowel geschikt voor paal- als wandmontage, waardoor esthetische consistentie in de verschillende stadsdelen gegarandeerd is. 

 

Verschillende configuraties

Het brede scala aan lichtverdelingen maakt het mogelijk om in te spelen op de verschillende configuraties binnen een stad. De verlichting kan makkelijk aangepast worden aan de specifieke noden van de locatie, bijvoorbeeld pleinen, woonwijken, winkelstraten, ...

In het verleden werd de stad verlicht met 150W HID-lampen. Voor de nieuwe verlichting stelden wij de 33W Shuffle top-post voor, waardoor het benodigde vermogen met meer dan 70% verminderd werd.

De Shuffle post-top armatuur maakt trouwens deel uit van het brede Schréder-gamma aan LED-armaturen met het 005-certificaat van Synergrid. Deze certificering wordt toegekend op basis van een aantal rigoureuze tests en biedt u de garantie dat onze verlichtingsinstallatie voldoet aan de strengste normen op vlak van fotometrie, elektriciteit, warmte en mechanica.

Met deze nieuwe oplossing heeft de stad met succes haar openbare verlichting gemoderniseerd. Dankzij de harmonieuze en energiezuinige verlichting kunnen de inwoners vanaf nu in alle veiligheid genieten van hun gezellige stad.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners