De gezondheids- en zakelijke voordelen van een zit-stabureau

De link tussen welzijn en productiviteit van werknemers is reeds lang bekend. Sterker nog, 71% van de kantoormedewerkers vindt dat hun werkgever meer moet doen om gezondheidsproblemen op de werkplek proactief te voorkomen. Een simpele praktische maatregel die je kunt nemen voor het verbeteren van het welzijn van de werknemer, en daarmee de productiviteit, is de introductie van zit-stabureaus. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het gebruik van een zit-stabureau de werkplekproductiviteit met maar liefst 46% kan verhogen.

Op welke manier verbeteren Zit-Sta bureaus de gezondheid?

Om te beginnen verbeteren zit-stabureaus de lichaamshouding, waardoor rugproblemen en andere gezondheidsproblemen enorm verminderen. Als gevolg hiervan is een verlaging van het aantal ziektedagen op te merken. Bovendien blijven werknemers die gebruik maken van Zit-Sta bureaus alerter en gefocust, waardoor ze productiever zijn.

De voordelen van Zit-Sta bureaus

Een gezond lichaam draagt bij aan een gezonde geest, en andersom. De voordelen van elk daarvan worden niet langer meer apart van elkaar bekeken. Het is aangetoond dat het gebruik van zit-stabureaus de stemming aanzienlijk verhoogt, met werknemers die minder stress en meer energie melden. Een gelukkig personeelsbestand is een productief personeelsbestand, waardoor het investeren in Zit-Sta bureaus een slimme investering is.

Met een zit-stabureau kan je bovendien een smallere taille bereiken. Alleen al door staande het werk van de middag af te ronden kan een individu ongeveer 170 meer calorieën verbranden dan als het zittend was afgerond. Tijdens een werkweek komt dat neer op 850 calorieën, wat goed nieuws is voor iedereen die de weegschaal in de gaten houdt.

Het is al langer bekend dat staan ook goed is voor het hart van kantoormedewerkers. Met staan wordt de bloeddruk namelijk verlaagd en het risico op hartziekten verminderd, aangezien de hoeveelheid tijd die stilzittend wordt doorgebracht drastisch verminderd wordt.

Uit onderzoek is daarnaast gebleken dat het gebruik van een zit-stabureau zeer positieve effecten kan hebben op pijn in zowel de boven- als onderrug. Aangezien rugpijn invaliderend en deprimerend kan zijn en ook kan leiden tot absenteïsme en een verminderde productiviteit in je team, is een zit-stabureau hiervoor dus een ideale oplossing.

Calculator

Uit het bovenstaande blijkt dus duidelijk dat zit-stabureaus een positief effect hebben op de eindresultaten van een bedrijf.

Met deze calculator kan de potentiële return on investment hiervan voor jouw bedrijf berekend worden.

 

Bron: Fellowes

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage