De natuurlijke cyclus nabootsen voor een circulaire economie

In de standaard productlevenscyclus worden grondstoffen gebruikt om producten te maken, die op hun beurt worden gebruikt, weggegooid en afval produceren. De natuur kent echter geen afval: de natuurlijke cyclus bestaat uit maken, gebruiken, afbreken en omzetten in voedingsstoffen voor nieuwe groei. Bij Mosa zijn de tegels Cradle to Cradle-producten die de natuurlijke cyclus nabootsen in een productcyclus. Mosa wil dat zijn producten en processen een broedplaats zijn voor iets nieuws, op weg naar een circulaire economie.

Bijdragen aan de duurzame gebouwen van de toekomst

Duurzaamheid is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de Mosa-speerpunten. Zo viert de firma in 2020 tien jaar Cradle to Cradle-certificering, en dragen de Mosa-tegels vanaf heden het Cradle to Cradle Silver-certificaat.

Hier houdt het echter niet op. Mosa blijft ook in de toekomst bijdragen aan de ontwikkeling van gebouwen die een gezonde omgeving bieden voor de gebruikers, en neemt zijn verantwoordelijkheid voor een gezond klimaat serieus. Vol overgave zet Mosa al zijn innovatiekracht in om te voldoen aan de nieuwe vereisten van Cradle to Cradle versie 4. En het bedrijf gaat zelfs nog een stapje verder en mikt op goud.

Benieuwd naar de belangrijkste veranderingen ten opzichte van versie 3.1? Aan welke vereisten Mosa moest voldoen? En op welke aspecten Mosa zich zal focussen? U leest er meer over in deze whitepaper.

 

Deel uitmaken van een gezonde omgeving

Verantwoord handelen met betrekking tot het milieu wordt steeds relevanter voor vastgoedeigenaren, zowel particuliere als bij de overheid. Hun doel is gebouwen te creëren die deel uitmaken van een gezonde omgeving. Tegenwoordig leveren keurmerken voor duurzaam bouwen een waardevolle bijdrage: ze bieden een uitgebreid overzicht van welke materialen op welke manier bijdragen aan het algemene doel van een groen gebouw.

Verschillende keurmerken richten zich op verschillende aspecten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn een waardevolle bron om de juiste fabrikanten, materialen en processen te vinden. Als u wilt weten waarom u zich moet laten certificeren en hoe dit in zijn werk gaat, lees dan hier deze whitepaper.

 

Duurzaamheid in de VS

Er is een groeiende belangstelling voor duurzaamheid in de VS. Anders dan in Europa worden initiatieven in de VS aangedreven door organisaties. Begin maart reisde Dorien van der Weele, Sustainability Manager bij Mosa, af naar Chicago, Austin, Houston en Dallas om ideeën en informatie uit te wisselen met architecten en interieurontwerpers. Meer weten over duurzaamheid in de VS? Lees deze whitepaper.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:

Contacteer Mosa.

Onze partners