De nieuwe FHX-serie van Kuvent: compacte luchtgroep met hoog rendement

Kuvent heeft zijn nieuwste productlijn FHX voorgesteld. De compactheid (42cm hoog) maakt van de modellen een performante oplossing in kleine ruimtes. De units kunnen debieten aan van 100 tot 2400 m3/u.

Multifunctionaliteit in het klein

Kuvents nieuwe productlijn voert alle taken van een degelijk ventilatiesysteem uit: ventileren, verwarmen, filteren, nachtkoeling,... De warmte wordt gerecupereerd via een kwalitatieve tegenstroomwarmtewisselaar die weinig vocht produceert om condensatie tegen te gaan. De unit kan verwarmen, maar enkel via een elektrische verwarmer of warmwaterverwarmer. Verder is er ook een nachtkoelingmodus (free cooling) aanwezig: in deze modus trekt het apparaat koude lucht binnen zonder veel energie te gebruiken.

 

Flexibele installatie

Kuvents ‘FHX’ werkt volgens een plug-’n-playprincipe: dat wil zeggen dat er weinig tot geen technische knowhow nodig is voor de installatie. De unit is ook retrofit, hij kan gemakkelijk worden ingepast in reeds gemonteerde installaties; eenvoudig en uit het zicht. Elk model dient geïnstalleerd te worden boven een vals plafond.

Dankzij het compacte ontwerp is de unit bruikbaar in kantoorgebouwen, restaurants, cafés, en scholen. De lay-out van de bediening is overigens zo simplistisch mogelijk ontworpen, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

De FHX is in 3 versies beschikbaar: de FHX 600, 1200, en 2400. Technische specificaties van de FHX vindt u terug in de brochure van Kuvent.

Deel dit artikel:
Contacteer Ventilair Group
Onze partners