De transformatieve kracht van een gevelrenovatie met Sto

Door alleen de gevel van een woning te vernieuwen, biedt Sto, als expert in gevelisolatiesystemen en gevelafwerking, een complete transformatie van het uiterlijk en de structuur. Met een divers aanbod van keramische steenstrippen, sierpleisters en glasmozaïek tot StoDeco's driedimensionale ontwerpen, maakt Sto gevelrenovatie zowel innovatief als veelzijdig. Geveldesign is de kunst om gebouwen een eigen uiterlijk en karakter te geven door het gebruik van vorm, kleur en structuur.

StoDeco: driedimensionale gevels 

Driedimensionale architecturale gevelelementen geven gebouwen een speciale uitstraling. StoDeco biedt een ruim assortiment aan decoratieve bekledingen, van sierlijsten tot gevelvullende decoratieve panelen. De gevelvullende panelen van StoDeco bieden maatwerk aan. Dankzij de state-of-the-art freestechnologie is het mogelijk om bijzondere effecten te realiseren. Daarnaast is er de keuze om monolitische elementen te ontwerpen die ​ de gevel te bekleden.

Sierpleisters, oneindig veel mogelijkheden

Klassieke en moderne sierpleisters

Sierpleisters zijn tijdloos, ze drukken hun stempel op ​het uitzicht van een gevel, en bieden een breed scala aan individuele designoplossingen. Van de klassieke korrel pleisters tot veelzijdige modelleerpleisters in verschillende korrelgroottes en kleuren. De laatste innovatie is de gepatenteerde Lotus Effect® Technology, naar analogie met de werking van een lotusblad. Bij de StoLotusan® K/MP-sierpleister, die over een zelfreinigend effect beschikt door zijn waterafstotend oppervlak en speciale microstructuur, hechten vuildeeltjes zich niet aan de gevel. Dit garandeert het behoud van een nette en esthetische gevel.

StoSignature: combinaties van materialen en technieken voor sierpleistergevels

Decoratieve effectafwerkingen zijn niet enkel binnenshuis populair, maar worden ook vaker als gevelafwerking gekozen. StoSignature combineert de technische eisen van materialen voor een levendig samenspel van kleur, effect, licht en structuur. StoSignature speelt met texturen en effecten om op subtiele wijze de indruk van een ander materiaal te wekken. Zo is het mogelijk om met gevelpleister de impressie van natuursteen, beton of zelfs een metalen look te creëren.

Gladde oppervlakken maken indruk met hun zuiverheid dankzij StoSignature Fine. StoSignature Rough geeft met een grovere korrel, structuur en diepte aan de gevel en StoSignature Linear versterkt het effect van de veranderende lichtinval en accentueert contouren. De toevoeging van glasschilfers zorgen voor een spiegelend effect.

Keramische gevels, de perfecte bescherming en tijdloze uitstraling

StoCera: karaktervolle keramische gevels

Keramiek heeft zich al duizenden jaren bewezen als gevelmateriaal. StoCera benut de mogelijkheden van het materiaal en biedt veelzijdige keramische elementen met buitengewone esthetiek. Met een zorgvuldige selectie van vormen, kleuren, en glansgraden, zet StoCera de standaard voor esthetische veelzijdigheid in architecturale ontwerpen. De unieke productiemethode, waarbij keramisch materiaal door specifiek gekozen spuitmonden wordt geëxtrudeerd, maakt maatwerk in zowel vlakke als reliëftexturen mogelijk. Dankzij de geavanceerde glazuurtechnieken en bakprocessen is er een breed spectrum aan kleurnuances en glansopties. ​

StoBrick: de gevelsteenstrip

StoBrick combineert de traditionele uitstraling van baksteen met de voordelen van moderne gevelsystemen, zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten. Deze lichte, makkelijk te plaatsen steenstrippen, zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en (afwijkende) formaten. Elke collectie omvat zijn eigen kenmerken, van ingetogen chique tot een expressief gevelontwerp. Een uitstekende keuze voor wie een baksteenlook wil met moderne prestaties.

StoBrick maakt bij renovaties slankere muren mogelijk, zonder de noodzaak voor extra fundering of ondersteuningsconsoles, en biedt lange strippen tot 490 mm. Met opties voor aangepaste formaten en diverse metselverbanden, zoals verticaal, horizontaal of diagonaal, zorgt StoBrick voor een uniek design zonder beperkingen. ​

StoCleyer B: ​een ultra dunne gevelafwerking

Gevelstrippen zijn de nieuwe standaard: onderhoudsarm, uitermate licht, ontzettend veelzijdig in design en duurzame productie. StoCleyer B is samengesteld uit meer dan 90% minerale elementen. Deze gevelstrip is verkrijgbaar in bijzondere texturen en kleurstellingen, en combineert lichtheid met stevigheid.

Glas en glasmozaïek, glanzende gevels met dieptewerking

StoVentec Glass

Een glazen gevel laat een gebouw opgaan in de omgeving. Door de reflectie en weerspiegeling van het landschap ontstaat een bijzondere dynamiek. Het StoVentec Glass-systeem bestaat uit panelen die door de verscheidenheid aan vormen, (RAL)-kleuren en afwerkingen inspelen op de verbeelding van ontwerpers. Het gebruikte emailleerproces, waarbij een glasachtige gekleurde laag wordt aangebracht, biedt een grote kleurdiepte en een uitzonderlijke glans.

Sto-Glasmozaïek: van moderne patronen naar monochrome gevels

De kleine glastegeltjes imponeren door de combinatie van lichtreflectie en dieptewerking. Een uitgebreid aanbod van schitterende kleuren, verschillende formaten en diktes maken veelzijdige mozaïekgevels mogelijk.

Elk ontwerp met glasmozaïek is anders. Waar het ene gebouw zich leent voor strakke vormen en lijnen, daagt een ander gebouw uit tot expressie. Sto-Glasmozaïek kan in beide situaties worden toegepast en beschikt over alle eigenschappen om de gevel de look-and-feel te geven die het verdient. De website van Sto geeft een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Bron: Sto
Deel dit artikel:
Onze partners