Dekton® Pietra Kode: de renaissance volgens Cosentino

Klassiekers uit Italië blijven ook in hoogtechnologische tijden inspireren. Zeker als die techniek kan toegepast worden om hedendaagse interpretaties te maken met features bestand tegen het moderne leven. Met Pietra Kode lanceert het Spaanse Cosentino net dat. De sterspeler op vlak van duurzame oppervlakken introduceert een nieuwe reeks van zeven uitvoeringen en dessins van Dekton® – gecreëerd i.s.m. Daniel Germani – die geënt zijn op drie klassieke stenen uit de Italiaanse geschiedenis: vicenza, travertin en ceppo di gré.

Pietra Kode: een Daniel Germani X Cosentino-productie

Voor de derde maal schakelt Cosentino het talent en de visie van de befaamde designer en architect Daniel Germani in. Maar liefst drie jaar verdiepte die zich in evenveel klassieke stenen uit de Italiaanse geschiedenis. Betoverd door hun tijdloze schoonheid, dook Germani in het verhaal van elke steensoort om ze te kunnen decoderen en nadien zorgvuldig te kunnen construeren.

Germani laat klassiek en modern samengaan met een Dekton®-reeks die toegepast kan worden voor keukenwerkbladen, vloer- en wandbekleding, badkamers, gevels en meubels. De gekozen kleuren en dessins zijn nauwkeurig ontwikkeld om in elke toepassing tot z’n recht te komen.

Vicenza Kode

De eerste ‘hergecodeerde’ steen – de klassieke tere en bleke Vicenza-natuursteen – werd uitgewerkt in vier tinten. VK01 Nebbia, VK02 Avorio, VK03 Grigio en VK04 Grafite zijn neutrale uitvoeringen die erg aards ogen en in nuances van crème, licht- en donkergrijs tot taupe variëren.

Travertine Kode

De tweede interpretatie viert de iconische steen die Rome van kop tot teen siert. Gebruikt voor zowel renaissance-standbeelden als in de klassieke architectuur, is Travertine Kode een collectie die niet mag ontbreken in het rijtje. Met twee uitvoeringen – TK 05 Sabbia en TK 06 Marmorio – herneemt Cosentino respectievelijk de travertin-variant met een willekeurige, grijze marmeradering en het visueel herkenbare Travertino Navona met gestreept, zandkleurig dessin.

Ceppo Kode

Waar Travertine Kode vooral Rome eert, keert Ceppo Kode de blik naar Milaan. Geënt op het grijze Ceppo di gré voelt Ceppo Kode met zijn visueel, gekiezelde structuur erg natuurlijk aan. Met z’n koele uiterlijk straalt Ceppo Kode vooral in hedendaagse en industriële omgevingen, zowel indoor als outdoor.

Daarnaast heeft Ceppo Kode, net als Vicenza Kode, het dessin doorlopen op de randen, waardoor de creatieve toepassingen een eindeloos scala aan mogelijkheden vormen.Bron: Cosentino
Deel dit artikel:

Contacteer Cosentino

Onze partners