Derbigum lanceert Derbilight, een slimme en energiebesparende lichtkoepel

Het Belgische bedrijf Derbigum brengt een nieuw energiebesparende oplossing op de markt: Derbilight. Dit is een lichtkoepel die speciaal is ontworpen voor industriƫle toepassing op platte daken. Het daglicht wordt opgevangen en in een afgesloten buis naar de werkplek geleid om deze op een efficiƫnte manier te verlichten.


Het Belgische bedrijf DERBIGUM brengt een nieuw energiebesparende oplossing op de markt: Derbilight. Dit is een lichtkoepel die speciaal is ontworpen voor industriële toepassing op platte daken. Het daglicht wordt opgevangen en in een afgesloten buis naar de werkplek geleid om deze op een efficiënte manier te verlichten.

Daglichtbuis

Werkplaatsen moeten ook overdag optimaal verlicht worden, wat een kostenplaatje met zich meebrengt. Daarom ontwikkelde Derbigum, een Belgisch bedrijf dat gespecialseerd is in waterdichting en energiebesparende dakbedekkingsmaterialen, een nieuwe daglichtbuis: de Derbilight.


Door meerdere Derbilight-lichtkoepels van Derbigum in het dak te integreren, zorg je voor een homogene verspreiding van natuurlijk daglicht binnenin het gebouw

 

Derbilight is een lichtkoepel die speciaal ontworpen is voor industriële toepassing op platte daken. Door de kleine diameter, 56,5 cm, kunnen er meerdere lichtkoepels op het dak geplaatst worden. Dit zorgt voor een homogene verspreiding van natuurlijk daglicht doorheen de werkplaats. Derbilight weegt amper 9,5 kg, waardoor deze makkelijk installeerbaar is.


Optimaal resultaat met geïntegreerd systeem

Derbilight is een geïntegreerd systeem. Een optimaal resultaat wordt bereikt door het gebruik van de daglichtbuis in combinatie met energie-efficiënte verlichtingsarmaturen en een controlesysteem dat voor automatische lichtsturing zorgt. Het kunstlicht wordt dan automatisch gedoofd wanneer voldoende daglicht de werkruimte bereikt, zodat minder energie verbruikt wordt. Omdat de lampen minder opwarmen gaat de verlichting bovendien langer mee, wat opnieuw een mooie besparing oplevert.


De koepel

De daglichtbuis heeft een niet-poreuze, onbreekbare koepel in voorgevormd en schokbestendig acrylaat. Tussen de koepel en de buis bevindt zich een ademende voeg die luchtdrukveranderingen opvangt. De koepel is bevestigd met een inbraakveilige bevestigingsklem met brandbeveiliging. 


De daglichtbuis van Derbigum, Derbilight, heeft een onbreekbare koepel en kan overweg met luchtdrukveranderingen

 


Opsomming van voordelen

Derbigum verbindt enkele specifieke eigenschappen van Derbilight met belangrijke voordelen voor dakdekkers en opdrachtgevers. 
 
- Tot 75% energiebesparing;
Overdag, wanneer de energie het duurst is, zorgen sensoren bij voldoende zonlicht voor een automatische vermindering of uitschakeling van het kunstlicht, wat kan zorgen voor een energiebesparing tot 75% en voor een vermindering van de CO2-uitstoot.

- Homogene verspreiding van natuurlijk daglicht;
Door de kleine diameter van Derbilight (56,5 cm), kunnen er meerdere lichtkoepels op het dak geplaatst worden en kan er een homogene verspreiding van het daglicht gegenereerd worden. Kleurschakeringen worden voorkomen en enkel puur wit licht bereikt de werkruimte.

- Daglicht is gezond;
Daglicht is gezonder dan kunstlicht en kan daarom zorgen voor een hogere arbeidsproductiviteit en minder ziekteverzuim.

- Eenvoudige plaatsing;
Door het geringe gewicht van Derbilight (9,5 kg) en diens kleine formaat, is het systeem makkelijk te plaatsen.

Weinig onderhoud.
 
 

    

 

Voor de plaatsing van de Derbilight daglichtbuizen, was de werkplaats niet optimaal en niet efficiënt verlicht (links). Na plaatsing is het nu optimaal, homogeen en natuurlijk verlicht.
                  

 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage