Derbigum presenteert digitale toepassingen en duurzame dakbanen op Batibouw

Derbigum lanceert in 2018 enkele nieuwe digitale applicaties die het werk van architecten zal vergemakkelijken. Op Batibouw zal Derbigum die nieuwe toepassingen demonstreren. Verder zet het bedrijf op Batibouw vooral in op duurzaamheid, met een focus op oplossingen de waterdichting van daken.

Als eerste schuift Derbigum APPROOF® References naar voren: een unieke mobiele applicatie waarmee op zeer gemakkelijke wijze de referenties van projecten beheerd kunnen worden. Het portfolio wordt op deze manier mobiel. 

De webapplicatie APPROOF® Projects laat toe om state-of-the-art-lastenboeken op te maken, op maat van het project en de wensen van de klant. Het lastenboek kan met één klik worden doorgestuurd naar de klant.

 

BIM 2.0 – een betere rendering en connectiviteit

De Derbigum- en Vaeplan-daksystemen in de BIM-bibliotheek in Autodesk Revit® formaat hebben een nieuwe rendering gekregen en de verkregen resultaten zijn direct zichtbaar in de webapplicatie APPROOF® Projects.

 

Dakbanen met afwerkingslaag in acryl

Derbigum is op Batibouw terug vinden in in paleis 5, stand 504. Het bedrijf zal daar zijn duurzame oplossingen voor de waterdichting van daken voorstellen. Zo zijn er de Derbigum Aquatop-dakbanen, die een speciale afwerkingslaag in acryl hebben.

Deze coating is pH-neutraal en maakt de recuperatie van zuiver regenwater mogelijk. Een studie van het Centre d’Expertise en Gestion et Traitement d’Eau (CEBEDEAU) in Luik bevestigt deze eigenschap.

 

Lange levensduur

Net zoals heel wat andere Derbigum-dakbanen bestaat Derbigum Aquatop uit copolymeerbitumen. Dit hoogkwalitatief materiaal garandeert een lange levensduur van de dakbanen. In de praktijk loopt dit op tot meer dan veertig jaar. Dit werd onder meer bewezen door een uitgebreide studie van het British Board of Agrement (BBA), waarbij daken uit diverse landen onderzocht worden.

Bron: Derbigum
Deel dit artikel:

Contacteer Derbigum

Onze partners