Desco zet in op de toekomst met nieuwe badkamercollecties

De Belgische sanitair- en verwarmingsgigant brengt twee nieuwe collecties uit ontworpen door Sieger Design. De broers, Christian en Michael Sieger, zijn niet aan hun proefstuk toe. Voor Desco spelen ze in op de groeiende verstedelijking wat resulteert in kleinere en functionele meubels, zonder aan esthetiek en comfort in te boeten.

Verstedelijking in het achterhoofd

Steeds meer mensen trekken naar de stad en dit laat zich voelen in de wooncultuur. Zo zegt Christian Sieger: “Het gevolg is dat de leefruimte steeds kleiner en duurder wordt. Maar tegelijk stellen we vast dat de eisen voor een badkamer heel hoog liggen. Logisch, want de badkamer is een volwaardige leefruimte geworden, een toevluchtsoord ook om te herbronnen. In dat opzicht past bijvoorbeeld onze ‘Small Size Premium Spa (SSPS), een architecturaal concept dat functionaliteit en een spa combineert op amper zes vierkante meter. Zo creëer je ook in kleinere badkamers erg veel comfort op maat.” 

 

Mengkranen CL.1 voor Dornbracht

Voor de Dornbracht collectie ontwikkelde Sieger Design een nieuwe mengkranenserie, de CL.1. Deze bestaat uit drie elementen. Enerzijds is er de mengkraan zelf, een minimalistisch ogend ontwerp met een straalbeeld van 40 aparte stralen. Verder zijn er nog de twee gestructureerde grepen, die elk afzonderlijk hun plaats krijgen. De CL.1 is verkrijgbaar in verschillende materialen en bevat kranen voor wastafel, douche, bad en bidet. Door een aangepaste sprayface is hij zuinig in verbruik (3,9 l per minuut) en met zijn digitale bediening makkelijk in gebruik. 

 

Wastafels 2step voor Alape

De 2step-wastafels zijn Sieger Design’s ontwerp voor de Alape-collectie. Je raadt het al : de wastafel is ingedeeld in twee niveau’s met een verschillende diepte. Hierdoor kan je makkelijk accessoires neerleggen zonder ze nat te laten worden. De 2step is ontwikkeld in 3 mm dik geglazuurd staal en is verkrijgbaar in twee inbouwvarianten. 

Deel dit artikel:

Onze partners