Design trends bij Forbo Flooring: de kracht van de bloem

Bloemmotieven in interieurdesign zijn altijd populair geweest vanwege hun veelzijdigheid en aanpassingsvermogen. Moderne bloemmotieven zijn groot en gedurfd, met overdreven proporties en contrasterende kleuren.

De kracht van de bloem staat in bloei! Bloemen zijn kleurrijk en betoverend en worden vaak gebruikt als inspiratiebron voor binnenhuisarchitectuur. Het bloementhema is sterk verbonden met het architectonische concept van biophilisch design, waarbij bewoners van gebouwen de verbinding met de natuur willen herstellen door de natuur naar binnen te halen.

We zien de bloem zelfs verwerkt in digitale visualisaties van toekomstige gezondheidszorgomgevingen in de vorm van flexibele en zelfvoorzienende gebouwen met geïntegreerde botanische tuinen voor onderwijs, onderzoek en ontspanning.

Nieuwe bloemendessins

De bloementrend, die ook uitgebreid aan bod kwam in het 2021/2022 Trend Directions report van Forbo Flooring, inspireerde het designteam van de firma tot een nieuwe reeks bloemendessins die de eindeloze mogelijkheden van onze digitale printtechnologie verkennen.

Deze nieuwe bloemenpatronen, die speciaal zijn ontwikkeld voor onze vinyl- en Flotex-vloeren, maken gedurfde statements in een interieur en gaan verder dan de verbeelding. De XXL patronen zijn levendig en vrij uitgesproken, in een stijl die zowel grafisch als decoratief is. Het ontwerp is gebaseerd op klassieke gedetailleerde potloodtekeningen van bloemen die op een onverwachte manier worden gevisualiseerd door de schaal te vergroten en het gebruik van eigentijdse kleurencombinaties.

Alle volgende bloemmotieven zijn ook beschikbaar in de digitale bibliotheek en floorplanner.

NAAR DE FLOTEX DIGITALE BIBLIOTHEEK
NAAR DE VINYL DIGITALE BIBLIOTHEEK

Dahlia bouquet XL

Dit uitvergrote bloemenboeket met een handgetekende tekening wordt in verschillende kleuren aangeboden. In de naturel ecru versie staan de bloemen op macroformaat op een neutrale achtergrond, waardoor de felle kleuren nog meer tot hun recht komen. De diepe terrakleur is een warme, rijke, uitnodigende mix tussen traditioneel en modieus.

In zwart en wit lijkt de grote bloem op een oversized bloemensilhouet; hij voegt een vleugje durf toe aan een delicaat patroon.

Dahlia bouquet is verkrijgbaar in vijf verschillende patronen. De XS Terra is alleen verkrijgbaar in Flotex, de XL Terra alleen in vinyl.

Floral patterns | Dahlia bouquet XL black | Dahlia bouquet XL ecru

Dahlia stripe

Het toevoegen van een groot grafisch patroon, zoals een streep op de achtergrond, verankert de bloemen, en geeft stabiliteit en structuur aan het ontwerp. Dit is het enige richtinggevende ontwerp in de serie.

Dahlia stripe is beschikbaar in twee verschillende patronen en kan alleen worden uitgevoerd in vinyl.

Floral patterns | Dahlia stripe ecru pink

Meadow field

Een speels verspreide en gelaagde bloemencompositie die een verrassend harmonieus perk creëert om overheen te lopen. Het subtiele ikat-effect geeft het grafische ontwerp een tactiele en geweven uitstraling. Meadow field autumn heeft een variatie van warme en paarsachtige tinten; meadow field spring is fris, zacht en licht.

Beide patronen kunnen worden gebruikt op zowel Flotex als vinyl.

Foral patterns | Meadow field autumn | Meadow field spring

Flower rhapsody

Een levendige gelaagde en overvloedige mix van Dahlia's met een vleugje van het verleden, geplaatst in het heden.

Flower rhapsody is verkrijgbaar in roze en roestkleur en kan worden gebruikt op zowel Flotex als vinyl.

Flower patterns | Flower rhapsody rust in Flotex
Digitale ontwerpmogelijkheden

Forbo Flooring's high-definition printtechnologie stelt ons in staat een grote verscheidenheid aan bloemendessins te creëren, variërend van abstracte, grafische bloemmotieven tot romantische beelden van rozen en vlinders, geschikt voor veel verschillende projecten en segmenten. Forbo biedt zelfs enkele bloeminterpretaties van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh.

Bron: Forbo Flooring

Deel dit artikel:

Onze partners