Designverwarming in huis met de Cboy-glasradiator

CCE introduceert met de Cboy Towel Radiator een nieuwe reeks designverwarmingssystemen. Het ontwerp is gebaseerd op een handdoekradiator en bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde glasplaten. Het toestel is krachtig genoeg om hele kamers te verwarmen en is voorts bedoeld als aanvulling op de bestaande binnenhuisarchitectuur.

CCE introduceert met de Cboy Towel Radiator een nieuwe reeks designverwarmingssystemen. Het ontwerp is gebaseerd op een handdoekradiator en bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde glasplaten. Het toestel is krachtig genoeg om hele kamers te verwarmen en is voorts bedoeld als aanvulling op de bestaande binnenhuisarchitectuur.


Verwarming

De Cboy-radiator heeft voldoende vermogen om een hele kamer op te warmen. Hij straalt een uniforme warmte uit. Er zijn twee types verkrijgbaar: één met thermostatische  regeling en één zonder. Via de apparaten met temperatuurregelaar kan men de omgevingstemperatuur tot op de gewenste waarde instellen. Deze modellen zijn geschikt voor permanente leefruimtes zoals woonkamers en kantoren. De toestellen zonder thermostaat kunnen aan- en uitgeschakeld worden aan het stopcontact en zijn dus eerder bedoeld voor badkamers, gangen en andere niet-permanente leefruimtes.De Cboy Towel Radiator krachtig genoeg om hele kamers te verwarmen en is voorts bedoeld als aanvulling op de bestaande binnenhuisarchitectuur.

 


De Cboy Towel Radiator bestaat uit twee geharde glasplaten in veiligheidsglas die aan elkaar zijn vastgemaakt. Het systeem functioneert als volgt: de binnenste glasplaat warmt op zodra de radiator ingeschakeld wordt. De warmte wordt op de tweede glasplaat overgebracht en kan zich intussen zo in de kamer verspreiden. De binnenste plaat maakt vanaf de onderkant een onderscheid tussen zes verschillende verwarmingszones waar de elektrische voeding over wordt verdeeld. Danzkij de natuurlijke convectie wordt over het volledige oppervlak van de radiator een gelijkmatige temperatuur verkregen. Dit zorgt enerzijds voor de verspreiding van een aangenaam aanvoelende warmte en anderzijds voor optimale benutting van de gebruikte energie.
De werking van alle toestellen wordt vlak na de constructie gecontroleerd door middel van warmtebeelden. Deze neemt men om na te gaan of de warmte op een homogene manier over het volledige glazen oppervlak wordt verspreid. Het glas is met siliconen afgedicht om het te beschermen tegen spatwater en vocht. De Cboy-radiator beantwoordt aan alle Europese normen en kreeg daarvoor het CE-conformiteitsattest.
Design

Voorts werd heel veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een elegant design. Het apparaat is vrij dun, heeft geen zichtbare verwarmingselementen en reflecteert de kamer met zijn spiegellook. Dit maakt dat de Cboy-glasradiator zowat overal in huis ook een esthetische meerwaarde zou kunnen bieden. 
De buitenste glasplaat, het zichtbare decoratieve gedeelte van de radiator, is gemaakt van geëmailleerd veiligheidsglas en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Qua afwerking kan er gekozen worden tussen een glimmende spiegel of ebbenhout. Verchroomde afdekplaten maken het design compleet en zorgen ervoor dat de verwarmingselementen niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Ook alle schroeven en kabels worden achter deze platen verstopt.

 

De buitenste glasplaat, het zichtbare decoratieve gedeelte van de radiator, is gemaakt van geëmailleerd veiligheidsglas en is in verschillende kleuren verkrijgbaar.
Installatie

De radiator is beschikbaar in verschillende maten. Hij kan zowel verticaal als horizontaal tot 80mm van de muur gemonteerd worden, en dit zonder hulp van een vakman.  Bij elk apparaat hoort ook een stang waar een handdoek aan kan opgehangen worden. Deze is eenvoudig te bevestigen door middel van een rubberen greep.

 

Deel dit artikel:
Onze partners