Diamond House: Design meets natural stone

Ontwerper Arne Quinze van Quinze & Milan kwam met het ambitieuze idee een gevelbekleding te voorzien in de vorm van een diamant. Een creatief concept waarvan later duidelijk werd dat het niet haalbaar was binnen de vooropgestelde budgetten. De naam van het project bleef echter behouden en Arne Quinze vertrouwde de concrete uitvoering toe aan architect Frederik Vaes van Saq Architects.
Ontwerper Arne Quinze van Quinze & Milan kwam met het ambitieuze idee een gevelbekleding te voorzien in de vorm van een diamant. Een creatief concept waarvan later duidelijk werd dat het niet haalbaar was binnen de vooropgestelde budgetten. De naam van het project bleef echter behouden en Quinze vertrouwde de concrete uitvoering toe aan architect Frederik Vaes van Saq Architects.Het concept van Diamond House in Roeselare is gebaseerd op eenheid en uniformiteit. Een beperkt aantal duurzame materialen werd geselecteerd en doorheen de woning herhaaldelijk toegepast in een andere vorm of uitvoering.
Een voorbeeld verduidelijkt dit principe van ontwerpen. Voor de vloerbekleding in de living werd Braziliaanse leisteen van Beltrami gekozen. Black Slate werd toegepast in een speciaal bandenverband en opnieuw gebruikt in de keuken, badkamer, douche, schouwbekleding en zelfs op het terras.

    


Architect Frederik Vaes: “De keuze voor Black Slate is vooral gebaseerd op de veelzijdigheid van leisteen en het eenvoudig onderhoud. Ook esthetiek speelt een rol, deze natuursteen past perfect in de gewenste sfeer en het concept. Bovendien is leisteen makkelijk te combineren met de andere materialen (bijvoorbeeld hout) in de woning.”

De plaatsing van het bandenverband in Black Slate was geen sinecure. Na overleg werd gekozen om de tegels te verlijmen op het voorziene vloerverwarmingssysteem van Schlüter. Tony Destorme uit Kerkhove was verantwoordelijk voor de professionele plaatsing.
In samenwerking met Eric Debal uit Roeselare, die de algemene aannemingen voor zijn rekening nam, vormt Diamond House een ware parel in het West-Vlaamse landschap.


Deel dit artikel:
Onze partners