Dienst Vreemdelingenzaken in gerenoveerd Pachéco-gebouw

Eind 2018 trokken de asieldiensten weg uit het WTC-II gebouw aan het Noordstation. In het Pachéco-gebouw, vlakbij de Financietoren en gerenoveerd door Beddeleem nv, worden de asielzoekers tegenwoordig uitgenodigd voor een eerste gesprek. 

Uitdaging

Van januari tot november 2018 liet de Regie der Gebouwen de nodige werken uitvoeren in het gebouw om te beantwoorden aan de behoeften van de Dienst Vreemdelingenzaken. 

De grote uitdaging was de timing: de werken moesten absoluut beëindigd worden tegen oktober 2018 om het personeel van de Dienst Vreemdelingenzaken de nodige tijd te geven om te kunnen verhuizen. 

 

Algemeen aannemer

Beddeleem fungeerde als algemeen aannemer voor de afwerking inclusief de aanpassing van de speciale technieken. In het gebouw is de volle systeemwand JB 2000 gecombineerd met de glaswand JB 4000. Dezelfde wanden komen terug bij de bubbels JB QBE die passen in het ‘new way of working’-verhaal. 

Er zijn ook op elk verdiep lockers om persoonlijke spullen in op te bergen. Naast de systeemwanden werden er ook nieuwe vaste wanden, binnenschrijnwerk en deuren geplaatst. De technieken zijn ingewerkt in de verhoogde vloeren en klimaatplafonds zorgen voor een aangename werkomgeving. 

 

Inrichtingswerken

Het gebouw is opgebouwd uit twaalf verdiepingen, een gelijkvloers en drie ondergrondse verdiepingen. De ondergrondse verdiepingen en het gelijkvloers kregen een volledige facelift die gepaard ging met ruwbouwwerken en de volledige vernieuwing van de elektrische en de HVAC-installaties.

 

Inrichting van de verdiepingen

Op de eerste verdieping zijn een perszaal en vergaderzalen ingericht voor de vergaderingen met externe genodigden. Een van deze zalen beschikt over een mobiele wand, waardoor de ruimte van de zaal anders ingericht kan worden in functie van de behoeften.

De tweede tot en met de twaalfde verdieping zijn grondig heringericht en aangepast zodat het personeel van de Dienst Vreemdelingenzaken over moderne werkruimtes beschikt. Circa 900 volledig gemoderniseerde werkposten worden ter beschikking gesteld.

 

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners

GAimage