Dienstverlening centraal in ontwerp nieuwe school- en zorginfrastructuur in Aartrijke (A1AR architects & more)

Deze zomer zijn de werken gestart aan ‘Rozenweelde’ en ‘Zonnehart’, twee instellingen in Aartrijke voor kinderen en jongeren met een beperking. Het bouwteam, met het Gents-Oostendse A1AR architects & more als architectenbureau en Vandenbussche als aannemer, realiseert er voor Inspirant vzw een gecombineerde school- en zorginfrastructuur met administratie.

Dienstverlening staat centraal in het project, dat een uitbreiding omvat van een school met 3 klassen voor kinderen en jongeren met een beperking op de site van het Zonnehart en een gebouw met 10 kamers voor een leefgroep waar kinderen verblijven in MFC Rozenweelde. In het nieuwe gebouw wordt ook een ruimte voor de administratie ondergebracht. Het gebouw wordt verbonden met de bestaande site, en dat alles naar een ontwerp van A1AR.

Leesbaarheid, kleinschaligheid en werkbaarheid zijn de sleutel tot de nieuwe functionele centra. Ruwbouw, technieken en afwerking zijn in handen van het aannemersbedrijf Vandenbussche, dat ongeveer 20 jaar geleden al instond voor de eerste gebouwen van de zorginstelling op dezelfde site. De werken worden verwacht tegen het einde van 2024 klaar te zijn.

Bron: A1AR architects & more | Vandenbussche
Deel dit artikel:
Onze partners