Het Reihof: comfortabele en gastvrije woonomgeving voor senioren in West-Vlaanderen (a1ar)

Met ‘Het Reihof’ verwelkomt Brugge een nieuwe serviceresidentie voor senioren in het hart van West-Vlaanderen. De residentie van 10.755 m2 is gelegen vlakbij het park Ten Boomgaard, werd ontworpen door  a1ar architects & more en gebouwd door projectontwikkelaar ION. Vanaf 2024 zullen bewoners er kunnen intrekken om in alle rust van hun pensioen te genieten in een ongeëvenaarde omgeving.

‘Het Reihof’, een innovatief seniorenverblijf met focus op bewonerscomfort en persoonlijke service, ligt ten zuiden van het centrum van Brugge, op een boogscheut van het historische stadscentrum. Het aantal senioren is de voorbije jaren gestaag toegenomen, met een stijgende vraag naar seniorenresidenties als gevolg. Uit cijfers vanSstatistiek Vlaanderen blijkt dat 1 op de 5 bewoners in België in juli 2022 65-plusser was. Ook in Brugge zet deze tendens zich voort. 25% van de bewoners is 65 jaar of ouder.

De nieuwe serviceresidentie heeft alles wat bewoners nodig hebben om comfortabel en in alle rust ouder te worden. De woningen bieden alle comfort, met een compleet dienstenpakket en diverse gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een kapsalon, een multimedia lounge voor filmavonden, een bibliotheek en een zwembad.

 

Comfortabel en veilig

De 113 assistentiewoningen, gespreid over drie vleugels, zijn uitgerust met een keuken, badkamer met inloopdouche, één of twee slaapkamer(s) en ruime woonkamer. Elk appartement is voorzien van een terras zodat bewoners van de zon kunnen genieten.

"Het comfort en de veiligheid van de bewoners staan centraal", zegt Kristof Vanfleteren, CO-CEO van ION. "Om dit te bereiken zijn alle seniorenwoningen voorzien van grote ramen, in hoogte verstelbare schakelaars en stopcontacten en bredere deuren, zodat de hele woning toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De ligging van Het Reihof is optimaal, waardoor bewoners op hun gemak van de buitenlucht kunnen genieten. Het stadscentrum en het station liggen op tien minuten fietsen en veel voorzieningen, zoals een apotheek, bank, postkantoor en bushalte, zijn op loopafstand."

 

Ontmoetingsplaats voor actieve senioren

De bewoners van Sint-Michiels dragen de seniorenresidentie een warm hart toe. Dankzij de omvang voegt de residentie dynamiek toe aan het stedelijk weefsel en speelt ze een actieve rol in de verwevenheid en het onderhouden van relaties tussen bewoners en buurtbewoners.

'Het Reihof' werd gerealiseerd met het oog op de leefbaarheid en mobiliteit van de buurt. De verdeling van de residenties over drie vleugels zorgt voor een mooie integratie van de architectuur met de wijk. Bovendien verhoogt de ruime ondergrondse parking met 80 parkeerplaatsen en 83 fietsparkeerplaatsen voor de bewoners, bezoekers en personeel het aantal parkeerplaatsen aanzienlijk.

Bron: Bereal
Deel dit artikel:
Onze partners