Dorma HSW Easy Safe: gelaagd veiligheidsglas

Een volledig transparante wand of expressief glasdesign met veiligheid erbovenop: dat is wat gelaagd veiligheidsglas kan bieden – op voorwaarde dat het glaswerk veilig op zijn plaats wordt gehouden. Hier komt HSW EASY Safe in beeld, een nieuwe horizontale schuifwand met looprail profielen boven- en onderaan, uitgerust met de innovatieve klem- en lijmtechnologie van Dorma, waardoor het glas niet meer voorbereid hoeft te worden voor de montage.

"Het systeem biedt een enorme designvrijheid met een brede waaier aan afwerkingen, talrijke functionele opties en een groot aantal configuratiemogelijkheden. De installatie van de wand kan rechtlijnig, met een hoek of gesegmenteerd gebeuren, met de open panelen zichtbaar aan beide kanten van de wand of verborgen in verdekte nissen," aldus de fabrikant Dorma. 

 

Esthetische voordelen

Voor toegang door de gesloten wand kan deze uitgevoerd worden met aanslag- of pendeldeuren of met draaiende eindpanelen. Bovendien biedt de verborgen deurdranger DORMA ITS 96, die geïntegreerd zit in het draai-/schuifpaneel, esthetische voordelen doordat deze praktisch onzichtbaar is.  Discrete, veilige en handige vergrendelingen  boven- en onderaan maken het uitvoeren van de specifieke vereiste paneelfunctie mogelijk.

 

Rood/groen

Een indicatorsysteem geeft met kleurcodes de status van het bovenste slot op een draai-/schuifpaneel weer. Groen duidt aan dat de functie (schuiven of draaien) ingeschakeld is; rood betekent vergrendeld.  Het 3-in-1-slot onderaan, dat met de voet bediend kan worden, vergrendelt zowel de panelen in de wand zijdelings aan elkaar alsook de positie van de wand op de vloer, terwijl een cilinderslot de hele montage beveiligt.

 

Tochborstels

Dubbele tochtborstels zijn standaard geïntegreerd in de bovenste deurrails. Optioneel kunnen de panelen met extra borstels onderaan en verticale tochtborstels over de volledige hoogte van de panelen uitgevoerd worden, met minder tocht en dus meer comfort als resultaat.

 

DORMA HSW FLEX Therm

Op plaatsen waar hoge eisen gesteld worden aan de thermische isolatie of waar de wand bescherming moet bieden tegen de weersomstandigheden, is de DORMA HSW FLEX Therm met isolerend glas en profielen voor thermische onderbreking, de beste oplossing.

 

Deel dit artikel:
Onze partners