dormakaba lanceert het nieuwe EntriWorX EcoSystem

EntriWorX® Ecosysteem is een kosteloos, webgebaseerd platform dat projectgerelateerde informatie rondom toegangen van en in gebouwen samenbrengt en daarmee de communicatie tussen alle betrokken partijen gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw vereenvoudigt. Het levert de tools voor slimme planningsprocessen in de ontwerpfase, eenvoudige installatieprocedures tijdens de bouwfase en, na oplevering, het beheer voor een veilige en zorgeloze werking van het gebouw.

Het maakt dat architecten, planners, installateurs en gebouwbeheerders over eenduidige informatie kunnen beschikken, veel tijd besparen, productiever en dus efficiënter zijn in elke fase van het proces. De uitgebreide EntriWorX EcoSysteem-oplossing combineert data analyse met een gebruiksvriendelijke bediening van deursystemen.

digitale planningstools

Het omvat digitale planningstools om onder andere op eenvoudige wijze een deurenlijst samen te stellen en beschikbaar te maken voor alle betrokken partijen, een EntriWorX Unit die alle componenten met elkaar verbindt en de EntriWorX Setup App, welke de inbedrijfstelling van de deuren in het gebouw in luttele seconden regelt. EntriWorX helpt in de ontwerpfase architecten en planners om verschillende criteria met elkaar in overeenstemming te brengen - krappe tijdschema's, nieuwe bouwvoorschriften, hoge veiligheidseisen, een verscheidenheid aan gegevensbronnen en individuele wensen van klanten.

Veelzijdige oplossingen voor een comfortabele toegang, brandbeveiliging, barrièrevrije toegankelijkheid en/of toegangscontrole werden opgenomen in de planningstool. Via de tool EntriWorX Planning 360° kan gebruik gemaakt worden van de expertise van dormakaba op het gebied van toegangsoplossingen. De planning van deur- en toegangsoplossingen wordt zo veel eenvoudiger gemaakt. Alle krachtige functies kunnen naadloos in bestaande plannings- en ontwerpprocessen worden geïntegreerd.

Uitgebreide deurbibliotheek

Zo biedt de EntriWorX Planner een uitgebreide deurbibliotheek waaruit de benodigde deurmodellen kunnen worden geselecteerd. Het resultaat is een volledig geplande deur, die vervolgens in de plattegrond van de architect of planner geïntegreerd kan worden. Voor de installateurs worden tevens gedetailleerde installatieplannen opgesteld. Nadere functies: overdracht van gegevens uit 3D BIM-modellen en geoptimaliseerd BIM-gegevensbeheer, verwerking van Autodesk Revit- en IFC-bestanden, 2D CAD-formaten, diverse document- en beeldformaten. Dormakaba EntriWorX heeft communicatie- en samenwerkingsfuncties en last but not least is EntriWorX een open platform waarin toekomstige diensten en tools (ook externe) kunnen worden geïntegreerd.

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. dormakaba vind je terug op stand 87.

Bron: dormakaba
Deel dit artikel:
Onze partners