Drie voordelen van een Dekton® vloerbekleding

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, is vloerbekleding een allesbepalende factor in het interieur. Het is vaak doorslaggevend en in staat het eindresultaat te maken of kraken. De expert in duurzame oppervlakken Cosentino staat gekend voor haar badkamer- en keukenoplossingen in Dekton®, maar wist je dat het materiaal ook perfect als vloerbekleding werkt? Laat je inspireren door Cosentino en ontdek de voordelen van een kwaliteitsproduct als Dekton® aan je voeten.

Het juiste materiaal voor iedere ruimte

Iedere ruimte vraagt - naargelang functie, omgeving en gebruiksintensiteit - een andere vorm of soort vloerbekleding. Dekton® is een uiterst stevig materiaal op basis van een unieke mengeling van natuurlijke mineralen, speciaal ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen. Het productie- en verwerkingsproces creëren een zeer veelzijdige oppervlakte dat volledig kras- en hittebestendig is. Daarnaast werd het zo afgewerkt dat de porositeit bijna nul is, wat blijvende vlekken of beschadiging vermijdt. Of het nu in de keuken, de badkamer of op het terras is: Dekton® biedt de perfecte basis voor iedere vloer en ruimte. Ook voor publieke ruimtes is het de vloer bij uitstek gezien de bestendigheid voor grote gebruiksintensiteit.

Van klein naar groot

De vloerbekleding heeft een duidelijke en vooral onmiddellijke impact op het ruimtelijk gevoel. Leg je een vloer in een kleine ruimte? Kies dan best voor lichtere tinten en creëer een groter gevoel. Laat de kleur en het materiaal daarbij doorlopen naar andere ruimtes en zelfs het terras voor absolute eenheid in de woning. Heb je voldoende plaats beschikbaar? Een donkere kleur voegt een zekere elegantie en luxe toe aan het geheel. Dekton® bestaat in verschillende formaten, vormen en diktes (0,8 cm voor binnen en 1,2 cm voor buiten). Met de grotere formaten (vanaf 106 x 71 cm, prijs vanaf €102 exclusief BTW en plaatsing) heb je een minimum aan voegen en creëer je een bijna naadloos geheel. De ontwerpmogelijkheden zijn zowaar eindeloos.

Functionaliteit en esthetiek op z'n best

Cosentino bekleedt vloeren in Dekton® met verschillende afwerkingen en kleuren. Met glans of zonder, in een effen tint of met een natuursteen, stalen of zelfs houten look – de meer dan 100 mogelijkheden bieden voor ieder wat wils. Daarnaast zorgt de nieuwe Dekton® Grip+ -technologie ervoor dat oppervlakken die antislip vereisen (denk aan badkamers, wellnesscentra en zwembaden) gelijk overlopen in de rest van de vloerbekleding. En ook voor trappen blijkt Dekton® de perfecte partner. Het stermateriaal van Cosentino biedt voor zowat iedere vloertoepassing de juiste oplossing; functioneel, esthetisch en volledig op maat.

Bron: Cosentino
Deel dit artikel:
Onze partners