Dryco Systems: Etex’ droogbouwoplossingen op Batibouw

Etex lanceert Dryco Systems, zijn lichtgewicht droogbouwoplossing voor buitenmuren, op Batibouw. Dryco Systems is het resultaat van de combinatie van de expertise en productiecapaciteiten van Eternit en Siniat. Met droogbouwoplossingen wil Etex in de toekomst duurzaam, energiezuinig en esthetisch bouwen. Daar zijn financiële, esthetische en milieuvoordelen voor zowel architecten en bouwbedrijven als gebruikers aan verbonden.

Droogbouw

Droogbouw maakt gebruik van bouwtechnieken zonder water dankzij een verzameling van specifieke lichte elementen zoals een skelet in staal of hout dat bekleed wordt met bouwplaten en isolatie. Dryco Systems van Etex combineert binnen- en buitenbouwplaten en bekledingsoplossingen van vezelcement en gips op een geïsoleerde structuur voor de bouw van volledige buitenwanden.

Door de financiële, esthetische en milieuvoordelen wil Dryco Systems van droogbouwen de toekomst maken. Fons Peeters, CEO van Etex, legt uit: "In West-Europa kijkt de bouwsector aan tegen fundamentele milieu-uitdagingen en een verouderd gebouwenpark. Dryco Systems van Etex beantwoordt niet alleen aan de nieuwe milieu-uitdagingen en -regelgeving, het is eveneens de oplossing voor de groeiende behoefte aan comfort, veiligheid en esthetiek. En de kosten voor de bouwer liggen lager."


Voordelen van droogbouw

Financieel hebben investeerders en bouwers lagere bouwkosten en een sneller en hoger rendement op hun investeringen. De hogere energie-efficiëntie leidt tot een snellere constructie en grotere leefruimte. Aan droogbouw zijn ook lagere constructiekosten verbonden dankzij de lichtere funderingen en eenvoudigere installatie, wat leidt tot hogere productiviteit op de werf en een kortere bouwtijd.

Milieuvoordelen zitten voornamelijk in de lage CO2-voetafdruk. Droogbouwoplossingen zijn energiezuinige bouwsystemen die de milieu-impact van gebouw proberen te beperken door de energie-efficiëntie te verhogen. Bovendien zijn ze 100 % recycleerbaar of herbruikbaar en gemakkelijk om te renoveren. Daarom zijn ze duurzamer dan traditionele bouwvormen.

Vanuit esthetisch oogpunt focust Dryco Systems zich vooral op freedom of design. Architecten en bouwheren krijgen vrijheid in zowel vormgeving als kleurenkeuze en vrije keuze van isolatiemateriaal, wat moet leiden tot een eigentijdse architectuur.

 

Gecombineerd zorgen bekledingssystemen van Eternit en de gips- en bouwplaatoplossingen van Siniat onder de naam Dryco Systems voor een betaalbaar en duurzaam alternatief op de traditionele bouwtechnieken.

Deel dit artikel:

Contacteer Cedral

Onze partners