Duurzame verandazonwering krijgt strakkere look

© Harol
© Harol

De perfecte dosis schaduw creëren? Of de zon even volledig buitensluiten? Het kan allemaal met de duurzame verandazonwering van Harol. Binnen zijn assortiment brengt de specialist in natuurlijke koeling twee nieuwe modellen uit – VZ710 en VZ720 – voor een nog strakkere look die naadloos opgaat in het gebouw. Ideaal voor wie het beste wil halen uit zijn eigentijdse veranda, lichtstraat of skylight.

Grote glaspartijen zijn niet meer weg te denken in de moderne architectuur. Maar met de steeds hetere zomers, stijgt ook het risico op oververhitting. Verandazonwering is dan de ideale temperatuurregelaar: duurzaam, efficiënt, veilig, energiebesparend én mooi. Ze maakt de nieuwe slogan van Harol – ‘We Believe in Natural Cooling’ – helemaal waar.

Wat het design betreft, voerde Harol een aantal wijzigingen door aan de bestaande modellen VZ510 en VZ520. De functionaliteit en bevestigingspunten bleven behouden, maar de zijconsoles, geleiders en afdekkapjes van geleiders kregen minder geprononceerde rondingen. Het resultaat zijn verandazonweringen VZ710 en VZ720 met een modernere uitstraling, helemaal in lijn ook met de strakke ontwerpen verandazonwering VZ800-ZIP en VZ080-ZIP waarmee Harol ​ de ‘Z&R Product of the Year’-award won en bovendien genomineerd werd voor de ‘R&T Innovatie’-award. 

De verschillende types verandazonwering op een rij:

VZ710 & VZ720: koelte van formaat

Deze verandazonwering is geschikt voor zeer grote glaspartijen en kan tot 100 m2 oppervlakte overspannen. De hedendaagse uitstraling past bij elke bouwstijl, van modern tot klassiek. De aluminium kast is volledig gesloten, zodat het zonweringdoek optimaal beschermd blijft. Bovendien kreeg het doek een speciale, vuilafstotende behandeling.

Het inventieve systeem van Harol houdt het doek – via een veer, loopwieltjes en een sterke nylon kabel – onder een constante spanning. Ook rolt deze zonwering nagenoeg geruisloos dankzij de loopwagen met wieltjes. De wieltjes kunnen zijdelings bewegen, wat ervoor zorgt dat de voorlijst steeds soepel in de geleiders loopt. Tussen de zijgeleiders en het doek is een luchtspleet vrijgelaten voor een goede ventilatie en warmteafvoer.

VZ710 (console met oprolas en doek boven de geleider)

 • breedte: 4,5 m (1 deel) tot 18 m (4 delen gekoppeld)
 • uitval: 6 m
 • oppervlakte: 18 m2 (1 deel) tot 72 m2 (4 delen gekoppeld)
 • afmeting kast: 145 x 215 mm

VZ720 (console met oprolas en doek onder de geleider)

 • breedte: 5,5 m (1 deel) tot 22 m (4 delen gekoppeld)
 • uitval: 6 m
 • oppervlakte: 25 m2 (1 deel) tot 100 m2 (4 delen gekoppeld)
 • afmeting kast: 155 x 225 mm

VZ080-ZIP: van klassiek verandavenster tot venster in plat dak

Grote troef van deze verandazonwering zijn de diverse opbouwmogelijkheden. Dankzij het ingenieuze ontwerp kan het doek van onder naar boven bewegen, maar ook van boven naar onder, links naar rechts of rechts naar links. Je kan deze zonwering ook als binnenzonwering inzetten – ideaal voor lichtkoepels en lichtstraten.

Dit multi-inzetbare systeem gaat gepaard met een supercompacte kast (de meest compacte op de markt vandaag), een opvallend strak design (schroefloos) en ultrastrakke doeken (innovatief ZIP-systeem), zelfs bij extreme windstoten tot 6 beaufort.

VZ080-ZIP

 • breedte: 3 m (1 deel) tot 10 m (4 delen gekoppeld)
 • uitval: 3,5 m
 • oppervlakte: 10,5 m2 (1 deel) tot 35 m2 (4 delen gekoppeld)
 • afmeting kast: 134 x 118 mm

VZ800-ZIP: optimale bescherming tegen oververhitting

Harol ontwikkelde deze strakke, slanke en performante zonwering voor alle grote hellende glaspartijen. Het innovatieve, schroefloze design focust op het kleinste detail en draagt bij tot een verfijnd resultaat. Doordat er nauwelijks een opening is tussen de geleider en het doek – en dus amper lichtinval –, is er optimale bescherming tegen oververhitting. De doeken blijven jarenlang strak gespannen dankzij het revolutionaire ZIP-systeem van Harol met een verborgen, roestvrijstalen veertje in de geleiders dat niet onderhevig is aan slijtage.

VZ800-ZIP

 • breedte: 6 m (1 deel) tot 16 m (4 delen gekoppeld)
 • uitval: 6 m
 • oppervlakte: 25 m2 (1 deel) tot 96 m2 (4 delen gekoppeld)
 • afmeting kast: 175 x 245 mm
Bron: Harol
Deel dit artikel:
Onze partners