Ecobeton water technologies opent nieuwe productiehal voor haar Ecopaths®

ecobeton water technologies uit Sint-Truiden breidt uit door een nieuwe productiehal te openen waar de Ecopaths® (modulaire, duurzame fiets- en voetpaden) zullen worden geproduceerd.  De Ecopaths® werden in november 2023 uitgeroepen tot hét product Made in Limburg uit meer dan 400 innoverende producten. Ook brengt de nieuwe productielijn een bijkomende tewerkstelling van 5 personen.

ECOLOGISCHE PREFABRICATIE 

CEO Luc Vandebeek licht toe:  “Deze productielijn stelt ons in staat om jaarlijks zo’n 40.000 m² aan hoogwaardige, ecologische prefab fiets- en voetpadelementen te produceren. Ze draagt bij aan ons DNA om innovatieve oplossingen met hoog rendement lokaal te ontwikkelen, te produceren en te verdelen. De ontwikkeling van deze nieuwe productoplossing  werd mede mogelijk gemaakt door de ontwikkelingssteun van VLAIO, waarvoor onze dank uitgaat naar Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw, Jo Brouns en zijn voorgangster, Hilde Crevits.”

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie, Sociale economie en Landbouw, Jo Brouns luidt: “Duurzame fietspaden in alle betekenissen van het woord: robuust tegen weer, strooizout en boomwortels, demonteerbaar, combineerbaar met afvoer en buffering van regenwater eronder. Ik ben ontzettend trots dat Ecobeton water technologies deze nieuwe productielijn hier in Sint-Truiden verankert en dat we met VLAIO daar ons steentje aan bijdragen. Op deze manier kunnen we de klimaatuitdagingen aan: met oplossingen voor comfortabel fietsgebruik en slimme opvang van regenwater.”

groene toekomst

Ecobeton water technologies laat zich inspireren door de uitdagingen die onze maatschappelijke problemen m.b.t. geluidsoverlast, de openbare ruimten en de gevolgen van de klimatologische wijzigingen, met name inzake waterbeheer, vormen.

Met de Ecopaths® investeert ecobeton water technologies mee in de ambitie van de Vlaamse overheid om te gaan naar een modal shift van dertig procent. (Meer dan dertig procent van de verplaatsingen met de fiets), waarbij comfortabele, veilige fietspaden een absolute must zijn.

nieuwe productiehal

CEO Luc Vandebeek voegt toe: “De Ecopaths® komen tegemoet aan de eis van de lokale overheden inzake veilige, duurzame en comfortabale fietspaden. Bovendien hebben ze nog het belangrijke voordeel dat ze in weinig tijd, duurzaam en plug & play kunnen aangelegd worden. Door het voltooien van de nieuwe productiehal, die dankzij de efficiënte werking van de provincie Limburg en de goede samenwerking met de stad Sint-Truiden volgens planning geplaatst is door de firma Mathieu Gijbels, kunnen we tijdig onze lopende bestellingen afwerken.”

CCO Jill Aquilani vertelt: “We zijn klaar zijn om een volgend order van 4.000 m² te produceren. Elke dag nog ontdekken we nieuwe mogelijke toepassingen voor deze productoplossing, naast het realiseren van nieuwe fiets -en voetpaden en het opwaarderen van bestaande, al dan niet in combinatie met een oplossing voor het beheer van regenwater.

INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Bij ecobeton zijn dan ook overtuigd dat we met deze nieuwe productielijn en bijhorende tewerkstelling de toekomst van het bedrijf, de continuïteit en de groei ervan, heeft bestendigd. In de uitdagende marktomstandigheden blijven ze samen met partners Easypath Nederland en JM Construct verder investeren en blijvend in te zetten op nieuwe ontwikkelingen. Met Ecopaths® zetten ze in op het algemeen welzijn van onze leefmilieu. Door kwaliteitsvolle, bredere en veiligere fietspaden aan te bieden, hopen ze de bevolking motiveren om daadwerkelijk vaker de fiets te nemen en meer te bewegen.

Bron: ecobeton
Deel dit artikel:
Contacteer ecobeton water technologies
Onze partners