Een cafetaria met veel gezichten voor Thomas More Hogeschool

De cafetaria van de Thomas More hogeschool in Lier was vroeger een ongezellige boel: de ruimte lag in de kelder en men slaagde er niet in om de studenten naar daar te lokken. De vele hippe koffiebars en eethuizen in het centrum waren een belangrijke concurrent. Thomas More wilde de studenten zo lang mogelijk op de campus houden: zo creëren ze meer cohesie tussen de verschillende studenten en wilden ze de communicatie verhogen. Thomas More schakelde Kinnarps in om de cafetaria aantrekkelijker te maken voor de studenten. 

Kinnarps koos ervoor om de ruimte verschillende functies te geven door te werken met verschillende soorten tafels: een projecttafel, kleine bistrotafeltjes, een lange tafel om met een grote groep studenten samen te zitten, cosy loungemeubilair om even tot rust te komen. De verschillende zones kregen ook een eigen kleur: blauw voor de bistro, roze voor de lounge, groen voor de projectzone… Kinnarps bood een echte totaaloplossing, inclusief maatwerk, tapijten, verlichting… Kinnarps trad op als een echte projectleider en de eigen interieurvormgevers waren de perfecte adviseurs op vlak van kleurgebruik, ook voor de wanden, gordijnen en andere afwerkingen.

 

Weg met de cafetaria

Thomas More wilde vooral af van het “cafetariagevoel”. Ze wilden een ruimte creëren waar je de hele dag door van gebruik kan maken en dat is samen met Kinnarps perfect gelukt. De ruimte trekt studenten aan en ze zien dan ook een groot verschil met voordien. Dit is een ruimte geworden waar de jongeren willen zijn: voor projectwerk tijdens de dag, een gezellige lunchpauze, een snelle koffie tussendoor.

 

Een ongezien succes

Thomas More was dan ook heel enthousiast over het uiteindelijke resultaat. De cafetaria moest klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar en dat is ook perfect gelukt. Zowel de docenten als de studenten houden ervan om rond te hangen in de nieuwe ruimte en de cafetaria wordt plots zeer veel gebruikt. De ruimte is ondertussen zo populair gebleken dat er al extra meubilair is besteld om meer gebruikers toe te laten. 

Bron: Kinnarps
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners