Een dak esthetisch isoleren zonder aan de interne afwerking te raken

Wienerberger lanceert op de BIS-beurs een nieuwe Koramic keramische gevelplaat die het mogelijk maakt om isolatie aan te brengen zonder aan de interne afwerking van het dak te raken. De plaat wordt onzichtbaar bevestigd wat een belangrijk esthetisch voordeel oplevert.

Bij een hellend dak wordt de isolatie meestal aangebracht tussen de spanten of kepers. In geval van een renovatie betekent dit dat u het bestaande onderdak en de interne afwerking van de dakvlakken moet weghalen. Uiteraard is dat niet altijd de meest interessante oplossing.

Een alternatief is dat u de isolatie bovenop de draagstructuur laat plaatsen. We spreken dan van een sarkingdak. Als u kiest voor een sarkingdak, moet u wel afrekenen met een afwerkingsprobleem. De isolatie steekt namelijk uit boven de gevel. Het hoogteverschil moet u afwerken met een boordplank en gevelpannen, wat niet altijd de gewenste esthetische en duurzame resultaten oplevert.

 

Verschil overbruggen

Wienerberger, fabrikant van hoogwaardige keramische bouwmaterialen en concepten, heeft hiervoor een alternatief ontwikkeld in de vorm van een keramisch gevelplaat. Het gaat om een gevelafwerking met een extra lange flap (nuttige hoogte 206 mm), die het verschil tussen de topgevel en de hogere isolatie overbrugt.

 

Onzichtbare bevestiging

De keramische gevelplaat wordt onzichtbaar bevestigd, wat esthetisch een wereld van verschil oplevert in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare gevelplaten. Ook heeft u in vele gevallen geen boordplank meer nodig en kunt alles keramisch afwerken. Bovendien is deze oplossing duurzaam, aangezien de keramische elementen een lange levensduur en dezelfde kwaliteiten hebben als de Koramic kleidakpannen van Wienerberger. Het handige hulpstuk is combineerbaar met de Stormpan 44 en de Stormpan 993 en uiteraard in dezelfde kleuren verkrijgbaar.

De BIS-beurs vindt plaats van 8 tot 16 oktober in Flanders Expo.
Wienerberger: stand 1324

Deel dit artikel:
Onze partners