Een flexibele modulaire werkomgeving met BuzziVille

Samen met het designteam van BuzziSpace ontwikkelde Alain Gilles BuzziVille, een modulair en dynamisch kantooreiland. BuzziVille kan naar believen uitbreiden, inkrimpen en omgevormd worden naar gelang de noden van de werkplek. Zo kunnen werknemers hun eigen stadje op kantoor creëren.

Architect van je eigen werkplek

Met BuzziVille wordt de werknemer als het ware de architect van zijn eigen werkplek. Het systeem is zowel flexibel als modulair en kan makkelijk herschikt worden. Het kantooreiland ontstond uit de behoefte de privéomgeving van het kantoor te combineren met meer toegankelijke vergaderruimtes. Zo kunnen mensen in rust werken, maar toch altijd in contact staan met collega's om samen te brainstormen. Werknemers kunnen spelen met drie verschillende oppervlaktes en twee hoogtes. Zo kan de kantoorruimte afwisselend worden gebruikt als vergaderruimte met zitbank, bureau of als lege ruimte voor eender welk doel. Daarom is de BuzziVille een handig instrument voor architecten, bedrijven en iedereen die in een open omgeving werkt.

Eenvoudige opbouw

Ondanks de verschillende mogelijkheden die de BuzziVille biedt, zijn er maar een beperkt aantal modules nodig om modulaire ruimtes te bouwen. De ruimtes zijn bovendien makkelijk zonder gereedschap te verbinden dankzij een verborgen haaksysteem. Eenmaal de vormen in elkaar hangen, kan er een bureau, bank of opbergelement aan bevestigd worden. BuzziVille bestaat uit multiplex van populierenhout, aluminium, schuimrubber en stoffering met een tafelblad van eik of laminaat. Er is keuze uit drie modulaire maten, small (100 cm), medium (140cm) en large (180cm), en twee hoogtes, 120 en 132cm. 

Deel dit artikel:

Onze partners