Een geluidsisolerende AR studio in Hilversum

Begin 2023 ontstond de droom bij Rolf Meter en Jeffrey Goes: een innovatieve fullservice AR studio die op maat gemaakte augmented reality ervaringen biedt. Met de duidelijke en onderscheidende wens om een brug te slaan tussen de digitale en fysieke wereld. Door gebruik te maken van de nieuwste AR-technologieën leveren ze vanaf september 2023 met ‘Believe the Dream Studio’ boeiende en interactieve ervaringen. Dankzij Merford werd deze droom realiteit.

Full service studio

De studio is ontworpen met een focus op volledige service, waarbij de totale levenscyclus van Augmented Reality-projecten behandeld wordt. Van conceptontwikkeling tot implementatie met ook ontwerp, programmering en ondersteuning na de lancering. Doordat de studio daarnaast uitgerust is met een eigen visagie- en productieruimte, audio- en beeldregie en een grote redactiekamer kan ook op dit gebied volledig ontzorgd worden.

Bezoek aan de Akoestiekwinkel

Het gevonden pand in Hilversum bleek wel wat (geluid) isolatie te kunnen gebruiken. Door het zoeken naar en lezen van de tips over akoestische materialen op Akoestiekwinkel.nl, dachten ze precies te weten wat ze nodig hadden. Een advies of dit ook uiteindelijk zo was, kregen ze in onze fysieke Akoestiekwinkel in Gorinchem. Al gauw bleek dat de juiste producten gekozen waren én dat er meer mogelijk was dan gedacht. Door de betrokkenheid van Merfords’ Hans Meerbeek ontstond een intensieve en waardevolle samenwerking.

Geluidsisolerende studio

Het feit dat de studio geluidsisolerend is, is een slimme zet gebleken. De plaatsing van Akotherm GG in het gehele pand komt de kwaliteit van de ’ruimte’ akoestiek voor de Augmented Reality-ervaringen zeer ten goede. Een oase van rust wordt gecreëerd met deze Akotherm GG panelen. De geluidsisolerende deur van Merford naar een van de technische ruimtes zorgt ervoor dat in de studio geen ongewenste geluiden vrijkomen. En de geplaatste geluidsisolerende Akoestikon wand creëert een fijne stille ruimte waar tussen de opnames door gewerkt én ontspannen kan worden.

Toekomstdroom is werkelijkheid geworden

Niet alles rondom deze droom ging helemaal vanzelf. Het integreren van de complexe Augmented Reality functionaliteiten, het optimaliseren van alle benodigde techniek op basis van wensen van onze klanten en ook tekorten aan materialen zorgden voor zowel uitdaging als groei. En het is zeker wel een mooie droom geworden die supersnel in vervulling is gegaan. Van idee tot realisatie en nu al veel interessante samenwerkingen, tevreden gebruikers en een volle studio agenda. Op naar de verdere toekomst!

Bron: Merford
Deel dit artikel:
Onze partners