Een holistische visie op duurzaam waterbeheer

© Voka
© Voka

Midden juli vorig jaar werden Limburg en Wallonië getroffen door zware overstromingen. ledereen herinnert zich de beelden van verwoeste huizen en ondergelopen bedrijventerreinen. Op sommige plaatsen stond het water meer dan twee meter hoog. Rioleringen en andere waterafvoersystemen waren niet berekend op zo'n zware regenval.  Experts wijzen er trouwens op dat veranderende klimatologische omstandigheden zullen leiden tot nog extremere regenval, afgewisseld met periodes van droogte. Dit doet het belang van slim hemelwatermanagement alleen maar toenemen.

Concepts that drive society

Al meer dan 110 jaar – sinds 1910 - ontwikkelt en bouwt ecobeton water technologies innovatieve oplossingen voor een efficiënt waterbeheer. Met Concepts that drive society' als slogan bedenkt de firma oplossingen voor maatschappelijke problemen, met aandacht voor het bredere plaatje. Zo combineert ecobeton het management van water met het beheer van geluidslast en de inrichting van openbare ruimte, ook voor onder meer bedrijventerreinen.

Brede waaier van diensten

Al vele decennia werkt ecobeton water technologies samen met universiteiten en andere kennisinstituten om de impact van klimatologische veranderingen op onze waterhuishouding te bestuderen. Die kennis en expertise zet ecobeton graag in om bedrijven en lokale besturen te ontzorgen op het vlak van watermanagement en duurzaam  watertransport.

Onder die noemer biedt ecobeton water technologies een brede waaier van oplossingen aan, voor onder andere het efficiënt verzamelen, bufferen, infiltreren en/of vertraagd afvoeren van hemelwater; het zuiveren, daar waar nodig; het behandelen van huishoudelijk afvalwater indien geen rioleringsnet beschikbaar is en het onder controle krijgen van afvalwater in industriële processen. Als extra pijler is er de zorg van stad en inrichting, met bijvoorbeeld geluidsabsorberende wanden en eigentijds stadsmeubilair.

Elke druppel telt

Voor die dienstverlening biedt ecobeton water technologies een uitgebreid assortiment van vernieuwende en toekomstbestendige oplossingen aan. Voor elk klantenproject - zowel B2B, B2G als B2C – zoekt ecobeton naar de meest ideale toepassing en houdt het daarbij rekening met de klimatologische omstandigheden van de toekomst.

Wist je trouwens dat ecobeton deze oplossingen zelf ontwerpt en produceert? De eigen medewerkers werken dagelijks gepassioneerd aan deze toepassingen, waarna onafhankelijke labo’s de productoplossingen grondig testen.

Integrale dienstverlener

Ecobeton water technologies opereerde lange tijd onder de naam Betonac. Die roots in de aanleg van wegen komt nu zeer goed van pas aangezien ecobeton zijn aannemers ontzorgt door hen plug-and-play-systemen te bieden. Als oudste zuiveraar van huishoudelijk afvalwater in België gaat

Ecobeton voor een integrale dienstverlening (‘water as a service'). Elke klant krijgt een volledige ontzorging voor zijn of haar waterbeheerproject, met oplossingen die niet alleen voldoen aan de geldende wetgeving, maar ook duurzaam en robuust zijn in het kader van de klimaatswijzigingen en op die manier een maximale veiligheid én kostenreductie (‘total cost of ownership’)  garanderen.

Het optimaliseren van het watermanagement op een volledig bedrijventerrein levert elke bouwheer individueel winst op. Via extra praktische en technische ondersteuning maakt ecobeton water technologies het verschil.

Deel dit artikel:
Onze partners