Een innovatieve omkasting voor een complex vraagstuk

URSA Benelux, toonaangevende producent van minerale wol en geëxtrudeerd polystyreen daagde Merford uit om een oplossing te ontwerpen voor het beperken van geluidsoverlast door de komst van een nieuwe gaswasinstallatie. Een installatie van 14 meter hoog en omgeven door gebouwen, platformen, piping, grote schoorsteen én een belangrijke ontsluitingsweg. Dit alles samen zorgde voor een complexe situatie op het gebied van ontwerp en montage. 

Nadat Merford de geluidsgegevens van de installatie hadden ontvangen en geanalyseerd, viel de keuze voor het Merford MSK100 paneel. Met daarbij een op maat gemaakt ontwerp voor een geluidsisolerende deur en ventilatiesysteem. Het ontwerp voor de omkasting met ondersteunende staalconstructie is met behulp van een 3D-scan van de totale complexe omgeving tot stand gekomen.

Uitdagende montage

Nog uitdagender dan de ontwerpfase was de montage van de producten in dit project. Gezien de geringe ruimte rondom de installatie, de hoogte en de naastgelegen gebouwen was er zeer weinig ruimte om de werkzaamheden uit te voeren. Een deel van de omkasting was niet of nauwelijks met een hoogwerker te bereiken. Een aantal delen van de staalconstructie (14 meter lang) moesten over de installatie onder een bestaande leiding (Ø1400mm) worden geplaatst. Met behulp van SpalTech, gespecialiseerd in werken op hoogte en op moeilijk bereikbare plaatse met industriële touwtechnieken, zijn bepaalde delen van de omkasting uiteindelijk succesvol gemonteerd.

"De deskundigheid, transparantie en professionele aanpak van Merford werd door de gehele organisatie sterk geapprecieerd. De opgestelde taak-risico analyse zorgde voor een veilige aanpak en de goede voorbereiding voor een geruisloze opvolging en realisatie."
- Yves Nys, Engineering Manager URSA Benelux -
Bron: Merford
Deel dit artikel:
Onze partners