Een Invisivent EVO voor elke toepassing

Renson ontwikkelde met de Invisivent ’s werelds meest discrete zelfregelende ventilatierooster. Vandaag levert Renson echter niet alleen deze standaardversie. Er is een Invisivent EVO voor elke toepassing. En wat meer is: men kan de verschillende versies ook in 1 gebouw combineren, aangezien er visueel geen verschil zichtbaar is.
Renson ontwikkelde met de Invisivent ’s werelds meest discrete zelfregelende ventilatierooster. Vandaag levert Renson echter niet alleen deze standaardversie. Er is een Invisivent EVO voor elke toepassing. En wat meer is: men kan de verschillende versies ook in 1 gebouw combineren, aangezien er visueel geen verschil zichtbaar is.
De Invisivent EVO is een thermisch onderbroken rooster, dat zorgt voor de toevoer van verse lucht zonder tocht. De luchtstroom wordt immers automatisch geregeld door een zelfregelende klep. Deze klep reageert automatisch op drukverschillen en windsterkte, en kan niet door de gebruiker beïnvloed worden. Binnenin zie je alleen een aluminium binnenprofiel, waarmee de gebruiker de luchtstroom manueel kan regelen. In open stand wordt de binnenkomende luchtstroom steeds naar boven geleid om tocht te vermijden.

Dit ventilatierooster wordt boven op het raamprofiel achter slag geplaatst. Door deze bijna onzichtbare integratie wordt het glasoppervlak niet verminderd: er kan steeds voldoende natuurlijk licht naar binnen en men behoudt het zicht naar buiten. De standaardversie bestaat in verschillende modellen, waardoor het mogelijk is om dit ventilatierooster te laten passen op raamprofielbreedtes van 50 tot 184 mm, of zelfs breder op specifieke aanvraag.


Verschillende modellen

Voor ruimtes met kleine ramen waar toch een toereikend debiet moet worden bereikt, ontwikkelde Renson de Invisivent EVO HF. Het debiet van dit zelfregelend ventilatierooster bedraagt 66,6 m³/h/m, wat 30 % hoger ligt dan bij de standaardversie.
Voor gebouwen langs een drukke weg of in een lawaaierige buurt biedt Renson de akoestische Invisivent EVO AK. Afhankelijk van het gewenste luchtdebiet en de geluidsdemping zijn 3 versies beschikbaar: Basic, High en Extreme. De Basic-versie combineert een debiet van 57,2 m³/h/m met een akoestische isolatie in open stand van 34 dB, terwijl de High-versie een luchtdoorlaat van 41,7 m³/h/m en een geluidsdemping in open stand van 39 dB garandeert. De Extreme-versie biedt een uitzonderlijke akoestische isolatie van 48 dB en een luchtdoorlaat van 9,9 m³/h/m. Met de speciale AKR33-module kan een reeds geïnstalleerde Invisivent EVO zonder problemen in een akoestische versie met een geluidsdemping van 33 dB veranderd worden.

De akoestische Invisivent EVO UT, tenslotte, is zelfregelend vanaf een luchtdruk van 10 Pa (2 Pa voor de andere versies). Dit betekent dat een hoger debiet kan worden bereikt in ruimtes met een hoge bezettingsgraad zoals klaslokalen, kantoren en congreszalen. Deze versie combineert een extreem luchtdebiet van 116,0 m³/h/m bij 10 Pa met een geluidsdemping van 39 dB.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage