Een massief houten plafondsysteem met een brandstabiliteitseis van 30 minuten? Het kan!

Het massief houten grill plafondsysteem van Hunter Douglas is met zijn open karakter uitermate geschikt voor akoestische ruimtes. Daarenboven beantwoordt het aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

Omdat de keuze voor hout extra aandacht vraagt inzake brandveiligheid, ontwikkelde Hunter Douglas een unieke draagstructuur en brandstabiele samenstelling voor deze innovatieve plafondoplossing. De hoge performantie op gebied van brandstabiliteit is ook bewezen tijdens een succesvolle brandtest van het onafhankelijk instituut WarringtonFireGent (WRFGENT) .

 

Brandstabiliteit

Het Massief Houten Grill plafondsysteem werd succesvol getest door WRFGENT op het gebied van brandstabiliteit. Voor de test werden houten panelen van 20 mm dik en 50 mm hoog met een voeg van 28 mm gemonteerd op een dubbele draagstructuur van primaire en secundaire dragers en blootgesteld aan een temperatuur van 600 à 800 graden opgewekt door branders. Het Massief Houten Grill plafondsysteem doorstond de test succesvol en beantwoordt aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

 

Warme uitstraling

Het gecertificeerde brandstabiele plafond bestaat uit massief houten panelen die onderling gefixeerd worden door stalen PVC-deuvels. Door een ruime keuze aan houtsoorten, afwerkingen en vrijheid in maatvoering zijn er tal van mogelijkheden voor de uitstraling van elk plafond.

Hunter Douglas maakt voor zijn plafondsystemen van massief hout enkel gebruik van het beste hout. Daarnaast kunnen architecten en aannemers rekenen op een optimale ondersteuning bij het ontwerp. Hout zorgt immers niet alleen voor een natuurlijke en warme uitstraling maar is daarnaast erg duurzaam en heeft een minimale milieubelasting.

Bron: Hunter Douglas

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage