Een zwembad in een kleine tuin, lukt dat?

Natuurlijk, waarom niet? Wie denkt dat een zwembad plaatsen alleen kan in een grote tuin heeft het helemaal mis. Zelfs in een kleine tuin kan Leisure Pools een droomzwembad aanleggen. Zo kan men ook in een stadstuintje van verfrissing genieten op warme dagen. Maar wat zijn nu de voordelen van zwembad in een kleine tuin? Leisure Pools zet ze op een rijtje.

Een zwembad op maat van je tuin

Steeds meer mensen kiezen voor een klein zwembad in hun tuin. De zogenaamde plunge pools hebben de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit gewonnen. In de eerste plaats installeren mensen een zwembad in de tuin om te ontspannen, maar ook omdat een zwembad in een kleine tuin een decoratieve meerwaarde heeft. Zeker in combinatie met gekleurde zwembadverlichting, een standbeeld, of een kleine fontein wordt het een heuse eyecatcher.

De voordelen van een klein zwembad

Een zwembad in een kleine tuin is gegarandeerd even leuk als een groter zwembad. Men kan op warme dagen in het water springen voor verkoeling, vrienden/familie uitnodigen voor een poolparty of gewoon samen met de (klein)kinderen zwemmen. Bovendien heeft een klein zwembad nog enkele extra voordelen:

1. besparingen

Een kleiner zwembad is natuurlijk goedkoper dan een groter. Er zijn namelijk minder materiaal nodig om het te bouwen en het is sneller geïnstalleerd. Daarnaast is er minder water nodig om het zwembad te vullen, iets wat de kosten nog drukt. Ook de energiefactuur ligt op termijn beduidend lager bij een klein zwembad.

2. Geen bouwvergunning nodig

In de meeste gevallen is er voor een zwembad kleiner dan 10 m2 geen bouwvergunning nodig. Hoe minder administratie, hoe sneller er een zwembad in de tuin kan liggen.

3. Een gezonde geest in een gezond lichaam

Om voor uren zwemplezier te zorgen in een klein zwembad kan er een tegenstroom in geïnstalleerd worden. Zo kan men op dezelfde plaats in het zwembad blijven zwemmen, sportief of recreatief. Dit is dus niet alleen beter voor de fysieke gezondheid, maar ook de mentale gezondheid heeft er baat bij. Wie kikkert er nu niet op van wat baantjes te trekken na een stresserende dag?

Maar dat is nog niet alles, want kleine zwembaden boeten niet in op al het comfort dat men van een Leisure Pools-zwembad verwacht: een prachtig verwarmd zwembad met levenslange garantie, en een schitterende na-service waarop je altijd kan rekenen.

is een klein zwembad afdekbaar?

Jazeker. De meeste Leisure Pools-zwembaden zijn zelfs uitgerust met een ingebouwde zelfreinigende rolluiknis. Dat zorgt voor tijdsbesparing op het onderhoud van het zwembad en dus meer tijd voor wat er echt toe doet: genieten. Bovendien houdt zwembadafdekking het water warmer en bespaart het op die manier op energie. Doe daar nog de veiligheid voor spelende kinderen en huisdieren bij en het is duidelijk waarom Leisure Pools opteert voor zwembaden met een rolluik. Indien een inbouwrolluik niet mogelijk is bij het gekozen zwembad, raadt Leisure Pools daarom altijd een opbouwrolluik aan.

Bron: Leisure Pools

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage