Elegant en ultraslank schrijnwerk in Sterea

Ruimtelijkheid staat centraal bij het indrukwekkende herbestemmingsconcept Sterea in Sterrebeek. De oude hippodroom maakt plaats voor een hedendaags woonproject.

Voor het schrijnwerk koos architect Paul Lievevrouw van het architectenbureau SUM voor het elegante en ultraslanke Max Light systeem van Aliplast. Zo genieten de bewoners optimaal van de groene omgeving en krijgen ze een maximum aan licht binnen. Naast de esthetische troeven scoort Max Light ook op thermisch vlak naar behoren, met een UW-waarde van 0.97 W/M²K.

GELUIDWERENDHEID VAN BELANG

Omdat het woonproject redelijk dicht bij de luchthaven van Zaventem is gelegen, waren ook de eisen qua akoestiek van torenhoog belang. Maar ook hier scoort de ‘Max Light’-lijn zeer goed (prestatieniveau geluidwerendheid tot 47,2 dB).

Het projectteam van Aliplast had met een uitgebreide simulatie op voorhand de geluidsdruk in kaart gebracht. “Dat heeft geresulteerd in een divers gebruik van glas. Zo komt het dat we bijvoorbeeld voor sommige slaapkamers, afhankelijk van hun ligging, hebben gekozen voor andere beglazing. Een andere studie had te maken met de impact van de weerelementen: wind en water. Op deze site is openheid troef, maar dat heeft zijn impact op de ruwbouw en de ramen. Ook daar moesten we dus rekening mee houden”, vertellen projectmanager Els Uvyn en project support manager Alexander Morel.

GOEDE SAMENWERKING TUSSEN DE BOUWPARTNERS

Bij Aliplast staat een ervaren team van ontwerpers en ingenieurs steeds ter beschikking van architecten, bouwbedrijven en aluminium verwerkers voor het uitvoeren van concrete projecten. Deze goede samenwerking werpt zeker z’n vruchten af en is een belangrijke factor bij projectontwikkeling op dit niveau.

Bron: Aliplast
Deel dit artikel:
Onze partners