Elevate voorziet totale dakbedekkingssysteem voor fabriek van Kusters

Het Nederlandse bedrijf Kusters Precision Parts is in de afgelopen vijfenveertig jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van mechanische precisieonderdelen. Hun pand in Oss (Noord-Brabant) was te klein geworden en dus was er een nieuw kantoor nodig om de groei van het bedrijf op te vangen. Elevate sprong bij voor de totale dakbedding. 

DAK VAN HOGE KWALITEIT

Aangezien voor de productie van precisieonderdelen zeer dure, ultramoderne apparatuur nodig is, wilde de eigenaar van het gebouw een hoogwaardig dakbedekkingssysteem. Zo zou alles in het nieuwe gebouw optimaal worden beschermd.

Holcim Building Envelope kon voor dit project een totaaloplossing leveren, waarbij de volledige compatibiliteit tussen de verschillende lagen van het dakbedekkingssysteem werd verzekerd. Zo leverde Elevate hier de isolatie, een onbrandbare dekplaat en het waterdichtingsmembraan. De uitstekende prestaties en bewezen duurzaamheid gaven de doorslag bij de keuze voor het complete dakbedekkingssysteem op basis van het RubberGard EPDM-membraan en de RESISTA AK PIR-isolatie van Holcim Building Envelope, alsmede de DensDeck Prime-afdekplaat.

Zonnepanelen en brandveilig

De eigenaar van het gebouw wilde ook zonnepanelen op het dak installeren. Bij dit soort toepassingen is het van vitaal belang dat het dakbedekkingssysteem de installatie van de zonnepanelen gedurende ten minste 20 tot 25 jaar kan dragen. EPDM-dakbedekkingsmembranen zijn ideaal omdat zij een verwachte levensduur hebben van meer dan 50 jaar, tweemaal zoveel als die van de zonnepanelen, die gewoonlijk een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben.

Brandveiligheid was ook prioriteit bij dit project. Het RubberGard EPDM-dakbedekkingsmembraan heeft een lage brandbelasting en in combinatie met de DensDeck Prime onbrandbare dekplaat een uitstekende oplossing om de brandveiligheid te verhogen. DensDeck Prime heeft uitstekende brandwerende eigenschappen om schade door een eventuele brand veroorzaakt door de zonnepanelen te beperken en het verbetert daarbovenop de druksterkte van het daksysteem.

Deel dit artikel:

Contacteer Elevate

Onze partners