En de vijf winnaars van de 11e FEBE Elements Awards zijn…

De FEBE Elements Awards, de jaarlijkse hoogmis voor de prefab betonsector, zijn op 30 november uitgereikt in het Skyline Park in Izegem. Het evenement kon rekenen op de belangstelling van meer dan 200 bouwprofessionelen. De sector bekroonde de meest inspirerende projecten in vijf categorieën: Precast in Buildings, Precast in Structures, Precast in Landscape, Precast in Infrastructure en Outstanding Precast. De projecten werden onder meer beoordeeld op hun duurzaamheid, esthetiek, functionaliteit en vernieuwend karakter.

De winnende projecten van dit jaar zijn stuk voor stuk voorbeelden van innovatieve en kwalitatieve bouwoplossingen, die variëren van gedurfde architecturale structuren tot elementen die perfect in het landschap integreren.  Ze tonen op onbetwistbare wijze de veelzijdigheid van de prefab betonindustrie en het engagement om duurzame en milieuvriendelijke constructies te realiseren.

De jury bestond uit vooraanstaande experts uit de bouwwereld. Zij nomineerden drie projecten voor elke categorie. Eén daarvan werd vervolgens gekozen als winnaar van de categorie.

De winnaars van de FEBE Elements Awards 2023 zijn:

Het publiek gaf de Publieksprijs op overtuigende wijze aan Q Residences, Amsterdam (Studio Gang & Rijnboutt).

De FEBE Elements Awards zijn een initiatief van FEBE vzw, de beroepsvereniging van de Belgische prefab betonindustrie. Voor meer informatie over de FEBE Elements Awards kun je terecht op de website van FEBE vzw: www.febeawards.be. In een vijfdelige artikelenreeks zetten we de komende weken met Architectura telkens één van de winnende projecten in de kijker.

Bron: FEBE
Deel dit artikel:
Onze partners