Energiebloc van Cellumat bouwt lage-energiewoningen zonder toegevoegde isolatie

Nieuwe gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere EPB-eisen. Energiebloc van Cellumat is een materiaal waarmee aan de nieuwe eisen voldaan kan worden. Niet alleen heeft Energiebloc goede thermische prestaties, bovendien heeft het een hoge draagkracht. Het materiaal is daarom opgenomen op de officiƫle lijst van EPB-goedgekeurde bouwmaterialen.
Nieuwe gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere EPB-eisen. Energiebloc van Cellumat is een materiaal waarmee aan de nieuwe eisen voldaan kan worden. Niet alleen heeft Energiebloc goede thermische prestaties, bovendien heeft het een hoge draagkracht. Het materiaal is daarom opgenomen op de officiële lijst van EPB-goedgekeurde bouwmaterialen.

Commercieel Directeur Pascal Vandelannoote: “We doen het een stuk beter dan klassiek cellenbeton: beter isolerend maar zonder in te boeten aan dragend vermogen. Energiebloc is de enige ruwbouwblok die het mogelijk maakt om een sterk dragende en tegelijk zeer isolerende muur op te trekken. En Cellumat was de normering duidelijk voor; we noemen onszelf niet voor niets innovator in cellenbeton.”


Door de isolerende werking van Energiebloc is extra isolatiemateriaal overbodig


Lage U-waarden

Een muur opgetrokken in Energiebloc haalt de normen voor lage-energiewoningen, zonder dat extra isolatiemateriaal moet worden toegevoegd. Met een Energiebloc (λ 0.08 W/mK) van 24 cm dikte is een U-waarde van 0.30 W/m²K haalbaar.  Daarnaast is het beschikbaar in een dikte van 30, 36.5, 40 en 50 cm wat U-waardes van U=0.15 W/m²K mogelijk maakt.

Dankzij de isolerende waarden van Energiebloc is het voor lage-energiewoningen overbodig geworden om extra isolatiemateriaal te plaatsen. Vaak voorkomende problemen van spouwisolatie worden hierdoor voorkomen: geen koudebruggen of samengedrukt isolatiemateriaal meer, geen condens of schimmelvorming meer.

De gevelopbouw met Energiebloc als binnenspouwblad


Ecologisch materiaal

Energiebloc is zoals alle cellenbetonproducten van Cellumat een ecologisch materiaal, samengesteld uit natuurlijke grondstoffen. Het energieverbruik bij de productie van cellenbeton ligt lager dan dat van andere bouwmaterialen. Om baksteen te produceren is bijvoorbeeld 4 X zoveel energie vereist. De productie van cellenbeton vergt bovendien zeer weinig grondstoffen: 1 m³ grondstoffen is goed voor 6 m³ Energiebloc.


Energiebloc is bruikbaar met een verscheidenheid aan gevelafwerkingen


 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage