Energiezuinige gevelisolatie van UNILIN transformeert woning in Waregem

Een woning uit de jaren '70 in Waregem onderging een opmerkelijke transformatie met een nieuwe gevel als middelpunt. Voordat de nieuwe gevel kon schitteren, was er echter één cruciale stap nodig: effectieve isolatie. Utherm Wall L Flex van UNILIN bood de ideale renovatieoplossing dankzij zijn unieke laag minerale wol, specifiek ontworpen om onregelmatigheden op te vangen.

Energiezuinig wonen met slimme isolatie

In het streven naar een energiezuiniger huis was de isolatie van de gevel een prioriteit.

"Met de verwijdering van de oude gevelsteen konden we direct tegen de dragende muur isoleren, waarna we een nieuwe gevelafwerking aanbrachten.", legt architect Lien Debeer uit. De keuze van de architect viel op de Utherm Wall L Flex van UNILIN vanwege de combinatie van een PIR-plaat en een laag minerale wol van 25 cm, ideaal voor het egaliseren van bestaande dragende muren.

overwinnen van renovatie

Valerie Louwage, productmanager bij UNILIN Insulation, benadrukt het belang van de minerale wol.

"In renovatieprojecten is het binnenspouwblad vaak oneffen. De wol vangt die oneffenheden op en zorgt dat er geen luchtcirculatie kan ontstaan."

Een stevige isolatieschil creëren

De installatie van Utherm Wall L Flex gebeurde in twee stappen. Eerst werden de isolatieplaten individueel bevestigd aan de muur. De volgende fase omvatte het verbinden van de platen met een tand- en groefsysteem waardoor een naadloze isolatieschil ontstond. Aannemer Sander Naert merkte op hoe de flexibiliteit van het systeem hielp om oneffenheden moeiteloos op te vangen.

"Je kunt wat spelen met de isolatieplaten om oneffenheden op te vangen. Zonder de wol zou het veel moeilijker zijn om alles vlak te krijgen."

Gegarandeerde winddichtheid

Door de isolatieplaten af te werken met Unitape garandeerde UNILIN een volledig winddichte gevel. Aannemer Sander is lovend enthousiast over het product: "Ik ben fan van Unitape! Het is makkelijk af te scheuren, plakt goed en je hebt er geen afval mee zoals bij dubbelzijdige tape het geval is."

Productmanager Valerie besluit: "Deze isolatieplaat garandeert een goed en winddicht resultaat, ongeacht de staat van de bestaande muur."

Deel dit artikel:
Onze partners