Energy Saving Pioneers toont voorbeeldprojecten op Utility2Build

BIM Brussel
Stebo Genk

Van 23 tot 24 maart vormt Kortrijk Xpo het toneel voor Utility2Build, de beurs voor bouwheren binnen de utliteits- en projectbouw. Energy Saving Pioneers toont er videoreportages van voorbeeldprojecten. Een tipje van de sluier.

Energy Saving Pioneers (=ESP) is een coalitie van voorlopers in energiebesparing, gefaciliteerd door Bond Beter Leefmilieu. De groep bestaat uit vooruitstrevende bedrijven, lokale besturen en de milieubeweging.

ESP zet graag de socio-economische meerwaarde en klimaatwinsten van energiebesparing in de kijker. In een unieke samenwerking met de organisatie van UTILITY2BUILD, zet de coalitie 8 voorbeeldgebouwen in de kijker door middel van 8 projectieschermen verspreid over de beursvloer.

 

Energiebesparing haalbaar

Deze gebouwen binnen de utiliteitssector blinken uit in energiezuinigheid. Ze tonen dat energiebesparing zelfs in de meest uitdagende gevallen haalbaar is.

Zo werd In Brussel een Spaans huis uit de XVIde eeuw omgetoverd tot een modern, bijna passief kantoorgebouw. Daarnaast treffen we ook in Brussel op de Tour & Taxis site het grootste passiefkantoorgebouw van Europa aan. Tot slot is het ondernemerskwartier van Stebo gehuisvest in een gebouw dat meer energie produceert dan het zelf verbruikt.

Deze pioniers tonen dat ook de meest uitdagende gebouwen kunnen omgevormd worden tot energiezuinige of zelfs passiefgebouwen.

 

De 8 projecten op een rijtje

Bron: ESP
Deel dit artikel:
Onze partners