Equitone lanceert Lunara: maanlandschap als gevelbekleding

Leven op de maan is binnenkort misschien niet langer een verre fantasie. Voor het nieuwe EQUITONE [lunara] gevelpaneel haalde EQUITONE de inspiratie uit de aanblik en de grondstoffen van de aardse satelliet. Het unieke oppervlak, bedekt met kleine onregelmatigheden, doet denken aan het kraterlandschap van de maan en nodigt architecten en designers uit om vooruitstrevende projecten te creëren.

Zoals alle materiaalinnovaties van EQUITONE werd ook dit nieuwe vezelcementpaneel op maat gemaakt in samenwerking met een internationaal team van architecten. Vanaf 21/09/2021 zal de EQUITONE [lunara] wereldwijd verkrijgbaar zijn.

 

Hetzelfde DNA, maar dan anders

Een speciaal ontwikkeld productieproces zorgt voor de opvallende look & feel, die de originaliteit van het vezelcementmateriaal benadrukt. Zo krijgt de EQUITONE [lunara] een uniek karakter binnen de EQUITONE-familie.

De in de massa gekleurde gevelpanelen worden gekenmerkt door oppervlakken en randen in identieke kleuren, waardoor een consistent en onmiskenbaar esthetisch geheel ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in het grijs en het beige en in een maximaal formaat van 1.220 x 3.050 mm met een dikte van 10 mm.

De EQUITONE [lunara] gevelpanelen zijn gemaakt van vezelcement, dat onder stoomdruk verhard is. De onbrandbare panelen (volgens EN 13501-1:2018) bestaan hoofdzakelijk uit lucht, water, cement, cellulose en vezels. Zo garanderen ze een vorstbestendig, waterdicht en rotbestendig oppervlak. Ze zijn geschikt voor geventileerde gevels op alle gebouwtypes en -hoogtes en kunnen eenvoudig en gemakkelijk worden gemonteerd op houten of metalen onderconstructies met behulp van geteste bevestigingssystemen.

Bron: Equitone
Deel dit artikel:
Contacteer EQUITONE
Onze partners