EQUITONE panelen te gebruiken als balkonplaat

EQUITONE panelen kunnen niet alleen gebruikt worden als standaard gevelbekleding, maar ook als balkonplaat. De aan beide zijden gecoate balkonpanelen van EQUITONE (Eternit) combineren brandveiligheid met allerhande designmogelijkheden. Met de onbrandbare vezelcementplaten wordt ook voldaan aan de strenge normen en richtlijnen voor gebouwen met verhoogde brandveiligheidseisen, zoals ziekenhuizen of hoogbouw.

De balkonplaten EQUITONE zijn verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen, die zowel aan de binnen- als buitenzijde kunnen worden gebruikt. De afwerking van EQUITONE [textura] kan worden gecombineerd met de afwerkingen van EQUITONE [pictura] of EQUITONE [natura] PRO. De basispanelen zijn verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: antraciet, robijn, titaniumgrijs, natuurlijk grijs en wit. In het geval van een oppervlaktecombinatie met [textura]/[natura] PRO wordt het basispaneel bepaald door de Natura PRO kleur. Met de combinatie [textura]/[pictura] kunnen de kleuren vrij gekozen worden.

EQUITONE balkonplaten zijn evenzeer geschikt voor geprefabriceerde balustradesystemen van aluminium, staal of hout als voor balkonconstructies die individueel door metaalbewerkers worden vervaardigd. Ze kunnen ook worden gebruikt als zicht- en windbeschermende elementen, scheidingswanden, gevelbekleding en vluchtwegen, invullingen voor poorten en omheiningen, evenals balustrade voor terrassen en trappenhuizen. De 12 mm dikke panelen zijn verkrijgbaar in de formaten 3.100 mm x 1.250 mm en 2.500 mm x 1.200 mm.

Stalen van de drie verschillende afwerkingen kunnen gratis online besteld worden:

  • EQUITONE [textura]
  • EQUITONE [pictura]
  • EQUITONE [natura] PRO

Bovendien zijn specifieke kleuren mogelijk (mits dit technisch haalbaar is).

Bron: EQUITONE
Deel dit artikel:
Onze partners