Eredoctoraten voor Paul Robbrecht en Hilde Daem

De Universiteit Gent reikt op 18 maart haar eredoctoraten uit. Bij de gelauwerden zijn ook Paul Robbrecht en Hilde Daem, "die met hun bureau een stempel hebben gedrukt op de hedendaagse architectuur, in ons land en daarbuiten", aldus de universiteit. 

"Het oeuvre van Robbrecht en Daem is altijd een belangrijk referentiepunt geweest voor zowel de vroegere als de huidige staf", klinkt het bij de bestuursleden van de faculteit. "Hun werk en architecturale taal is eigenzinnig maar ook steeds contextgevoelig, een eigenschap die in architectuurkringen een bijzondere erkenning geniet. (...) Hun gerealiseerde projecten gaan op gevoelige en vernieuwende wijze om met het werk van internationale meesters als Horta, Van de Velde, Breuer en Mies van der Rohe. Hierdoor en door hun opmerkelijke ingrepen in de openbare ruimte en de stad, heeft hun oeuvre altijd tot nadenken en kritiek uitgenodigd."

Paul Robbrecht en Hilde Daem laten weten zeer geraakt te zijn door deze erkenning en vereerd om toe te treden tot de bijzondere kring van personen die hen voorgingen.  "Wij treden als duo toe tot deze academische kring en willen al onze huidige en vroegere medewerkers bedanken, Johannes Robbrecht, die het bureau vervoegde in 2002 en partner werd in 2012, in het bijzonder", klinkt het op hun website. 

Bron: Robbrecht en Daem architecten

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage