Esdal College met mechanisch bevestigde dakmembranen

© Sika
© Sika
© Sika
© Sika
© Sika
© Sika

Het Esdal College is een openbare school met locaties in Emmen, Borger, Klazienaveen en Oosterhesselen. In de gemeente Emmen werd een volledige nieuwbouw gerealiseerd voor de school. Niet alleen de leerlingen zullen in deze nieuwbouw les krijgen, maar ook de stafdiensten en een klein theater worden er ondergebracht. Het nieuwe gebouw is ca. 3.890 m² groot met een dak dat 2.055 m² dakmembranen moet krijgen, verdeeld over 8 dakvlakken.

Het dak bestaat uit 80% beton en 20% staal, waardoor er voor mechanisch bevestigde membranen gekozen werd. Door de begeleiding en de fabrieksgarantie van 15 jaar die Sika aanbiedt, koos men ervoor om met de Sikaplan-dakmembranen te werken.

 

Projectvoorwaarden

Op het dak van het Esdal College bevindt zich een technische ruimte, deze ruimte moest netjes weggewerkt worden. Onder de EPS-isolatie van 220 mm op afschot werd een 0,3 mm PE-folie gebruikt als dampremmer. Het dak bestaat uit 80% beton en 20% staal, waardoor er voor mechanisch bevestigde membranen gekozen werd. Door de begeleiding en de fabrieksgarantie van 15 jaar die Sika aanbiedt, koos men ervoor om met de Sikaplan-dakmembranen te werken.

 

Sika oplossing

De keuze om Sikaplan® G-15 membranen in light grey te gebruiken was een logische keuze. Deze membranen bieden een uitstekende weerstand tegen UV- en IR-straling, hebben een hoge bestendigheid tegen veroudering en omgevingsinvloeden. Daarbij zijn de Sikaplan® membranen eenvoudig te plaatsen dankzij de uitstekende lasbaarheid en buigzaamheid. Sikaplan® membranen zijn ook recycleerbaar, waardoor ze bijdragen aan circulariteit. De interne versteviging van polyesterweefsel zorgt voor een hoge treksterkte. Ze verplaatst de windbelasting naar de mechanische bevestigingen die in het dak verankerd zitten.
Als onderlaag werd glasvlies S-Glass Fleece gebruikt. Kortom, de ideale membranen voor grote en duurzame daken. In november 2020 werd het volledige gebouw opgeleverd, momenteel krijgen de leerlingen volop les in het nieuwe schoolgebouw...

 

Gebruikte producten

Sika® Plan G-15

S-Glass Fleece

Bron: Sika
Deel dit artikel:
Onze partners