Estrikor plaatst spanplafonds in de Antwerpse Concept Gallery

Onlangs opende op het Antwerpse Zuid de Concept Gallery, een samenwerking tussen vier bedrijven die design en architectuur combineren. Een van hen is Estrikor, deel van de groep Kordekor, gespecialiseerd in onder meer span- en lichtplafonds en wandsystemen.
Onlangs opende op het Antwerpse Zuid de Concept Gallery, een samenwerking tussen vier bedrijven die design en architectuur combineren. Een van hen is Estrikor, deel van de groep Kordekor, gespecialiseerd in onder meer span- en lichtplafonds en wandsystemen.Estrikor installeerde een van zijn gepatenteerde spanplafonds van Barrisol in de Concept Gallery in Antwerpen. (Foto: King George)


In de Concept Gallery in Antwerpen is onder meer een door Estrikor geplaatst spanplafond van Barrisol te bewonderen. De strakke plafondelementen hebben een gepatenteerd bevestigingssysteem waarin een doek of folie rondom wordt voorzien van een kunststofharpoen die als een weerhaak past in een speciaal profiel. Dat profiel is op de muren van de betrokken ruimte bevestigd, waardoor het plafond geen ophangstructuur nodig heeft en volledig los staat van het bestaande plafond of plafondvlak.

Het doek wordt met een reductie (lees: te klein) op maat gemaakt van de ruimte waarin het als plafond zal fungeren. Het wordt bij de plaatsing opgewarmd en in de reeds aangebrachte profielen geklemd. Het is gladder dan het beste uitgeplamuurde klassieke plafondoppervlak. Het doek is onbeperkt uitneembaar en terugplaatsbaar.

Door met producten als deze aanwezig te zijn in de Concept Gallery, wil Estrikor naar eigen zeggen ontwerpers toelaten om sterke concepten neer te zetten. Op die manier ontstaat een plek waar vooraanstaande bedrijven uit de designwereld in contact kunnen komen met ontwerpers, architecten en andere bedrijven. Bart Debuf van de groep Kordekor legt in onderstaand filmpje voor de camera van architectura uit wat de Concept Gallery voor hem zo speciaal maakt. Meer informatie over de producten van Estrikor vind je op de website van het bedrijf, of in de Antwerpse Concept Gallery zelf. Je loopt er zomaar binnen en kan er een hele greep uit het gamma van Estrikor, Senso, Modular en Niko bekijken.


Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage