Etap presenteert E4 en E5: flexibele ledverlichting voor grote ruimtes

De nieuwe lichtlijnsystemen E4 en E5 van Etap zijn specifiek ontworpen voor de verlichting van grote ruimtes. Dankzij een modulaire opbouw en een grote keuze aan lichtverdelingen bieden ze een aangepaste verlichting voor elke ruimte en toepassing.

Grote ruimtes zoals industriële hallen, openbare gebouwen, magazijnen of winkelruimtes vragen veel licht. Bovendien vraagt iedere ruimte om een specifieke oplossing – zowel op het vlak van lichtverdeling als op het vlak van verlichtingssterkte. E4 en E5 moeten die behoeftes op een flexibele manier invullen. Beide versies zijn uitgerust met de innovatieve Dual•lens-technologie. De dubbele structuur van de lineaire lens zorgt volgens de producenten tegelijk voor een hoog comfort (UGR < 22 of < 25) en ook voor de gewenste lichtverdeling. Naargelang de ruimte en de toepassing zijn vier lichtverdelingen mogelijk.

 

E4: efficiënt en flexibel

De E4-reeks biedt een oplossing voor de verlichting van productiehallen, magazijnen, werkposten en winkelrekken. De behuizing bestaat uit witgelakt geëxtrudeerd aluminium. E4 is beschikbaar met verschillende lichtstromen (2000, 3000, 4000 en 6000 lm/m). De armaturen zijn beschikbaar in verschillende lengtes, individueel of in lijn, en in pendel- of opbouwuitvoering.

 

E5: op maat

De E5-reeks bestaat uit een stalen basisprofiel, waarop aparte ledmodules kunnen worden gemonteerd. De variabele tussenafstanden garanderen naar eigen zeggen optimale flexibiliteit. E5 haalt lichtstromen tot 6000 lm/m en is geschikt voor industriële omgevingen zoals productie- of opslagruimtes. Bij wijzigende verlichtingsbehoeftes kan men modules toevoegen of weglaten.

 

Duurzame oplossing

De lange levensduur van de leds moet een groot voordeel zijn in omgevingen waar lampvervanging geen evidentie is. Met een specifieke warmtehuishouding zorgt ETAP ervoor dat de leds hun lichtsterkte zo lang mogelijk behouden. Na 50.000 branduren halen E4 en E5 nog tot 98% van de initiële lichtstroom.

Deel dit artikel:

Onze partners