Eternit stelt uitgebreid dak- en gevelgamma voor

De gevel en het dak van een huis moeten tegenwoordig beantwoorden aan persoonlijke voorkeuren en stijlen. Dak- en gevelproducent Eternit probeert met een divers aanbod voor ieder wat wils aan te bieden. Rustiek, strak, of tijdloos? Enkele blikvangers op een rij. 

Horizon: moderne, flinterdunne betonpannen

Betondakpannen zijn schering en inslag in de moderne architectuur, en daar speelt Eternit ook op in met de Horizon. De Horizon heeft een zwevende neus en een slank design. Dit zorgt voor een fijne schaduwlijn en een strak dakvlak. De productie van betondakpannen is ook ecologisch: ze worden voor 70% gerecycleerd, en hun productie vraagt een lage inzet van fossiele brandstoffen. De Horizon is verkrijgbaar in zwart, granietgrijs, en bruin.

 

Solesia : onzichtbaar zonnepaneel

De Solesia biedt een oplossing voor klanten die groene energie willen produceren zonder het dak te ontsieren met opbouwpanelen. De fotovoltaïsche lei kan op alle courante types van hellende daken gemonteerd worden en is in het dakvlak bijna niet te onderscheiden van de traditionele dakpannen of leien. Het systeem is zonder boringen te combineren met leien, en keramische of betonnen dakpannen.

 

Verticale motieven

Eternit biedt dankzij zijn nieuwe Quartotechniek nu ook leien aan met verticale motieven. De architect kan dus creatief te werk gaan met horizontale, diagonale, en verticale patronen om een verrassend effect te creëren. De leien zijn bovendien vrij licht, waardoor ze ruimte behouden voor gevelisolatie.

 

Leien en hout: het tijdloze duo

Hout is hip: meer en meer architecten worden wederom gecharmeerd door het samenspel van houtkleuren en het natuurlijke kleurenpalet van de vezelcementlei. Het donkere antraciet contrasteert immers fraai met lichte houtkleuren en creëert zo een tijdloze look.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage