Eternit zet op Batibouw dak en gevel als één geheel in de kijker

Een dak is meer dan een verzameling pannen die je droog houden. Eternit, de enige aanbieder in België van zowel keramische als betondakpannen en vezelcementleien voor hellende daken en gevels, zet volop in op creatieve en esthetische oplossingen. Klassiek, landelijk of strak-modern, voor nieuwbouw of renovatie: Eternit laat het allemaal beleven op de nieuwe stand, ingedeeld in ‘themahoeken’ waarin de sfeer door de materialen bepaald wordt. Zo weet je meteen welke stijl bij je past. Verder stelt Eternit ook het gloednieuwe online platform ‘Vind een Dakdekker’ voor, en kan je individueel de opbrengst van Solesia geïntegreerde zonnepanelen berekenen.

Op de nieuwe stand draait Eternit de bezoekersbeleving enigszins om. Zo wordt bezoeker door verschillende themahoeken geleid, zoals “landelijk en rustiek”, “strak en modern”, “creatief met leien” en “daken die groenestroom bieden”. Op die manier kom je vanzelf uit bij de dak- en geveloplossingen die passen bij jouw stijl, in plaats van dat je zelf op zoek moet gaan in het uitgebreide aanbod. Enkele blikvangers.

 

Creatief met leien: dak en gevel worden één

Dak en gevel als één harmonieus volume, helemaal in je eigen stijl: de trend om leien te laten doorlopen van dak naar gevel breekt helemaal door. Niet toevallig, want met leien kan je alle kanten uit om je eigen stempel te drukken, bijvoorbeeld met een paar felle accenten, of een subtiel ton-sur-ton-effect. Het kleurenpalet gaat van moderne grijstonen tot warme aardetinten. Daarnaast is er een waaier aan legpatronen beschikbaar en kan je allerlei architecturale effecten creëren. Ook combineren met natuurhout of steen levert heel mooie en moderne resultaten op.

 

Renovatie

Voor renovatie zijn er specifieke troeven. Door hun geringe gewicht kunnen leien op een lichter dakgebinte of een lichte structuur geplaatst worden zonder dat die versterkt moeten worden. Bij renovatie van een gevel is het zelfs niet nodig om extra fundering te voorzien. Bovendien kan je probleemloos aan de buitengevel bijkomende thermische isolatie plaatsen, zonder daarbij de rooilijn te overschrijden. Eternit is dan ook enthousiast deelnemer van het ‘BENOveer’ project: http://www.energiesparen.be/ikBENOveer

 

Solesia: onzichtbare groene stroom op hellend dak

Zonnepanelen die elegant in het dak passen, in plaats van het te ontsieren? Eternit dokterde daarvoor een uniek systeem uit: de innovatieve Solesia zonnepanelen. Speciaal ontworpen om ‘strak in het dakvlak’ te worden ingepast en haast niet meer van de andere dakbedekking te onderscheiden. Bovendien zijn de geïntegreerde zonnepanelen uitstekend bestand tegen diefstal en wind, en halen ze een hoog rendement. Extra troef aan Solesia is dat de elementen samen met de rest van het dak worden gelegd, in één keer, door één aannemer: gemakkelijker én goedkoper. Voor de installatie zijn er bovendien geen doorboringen in het dak nodig, dus geen risico op zwakke plaatsen en lekken. Benieuwd hoeveel een Solesia energieproducerend dak jou oplevert? Dat bereken je op de stand snel en efficiënt vanuit je energieverbruik of m² beschikbaar dak. Voor een esthetisch, performant én betaalbaar zonnedak! (http://www.solesiacalculator.com/nl)

 

‘Sneldek’ betondakpan: de ecologische én betaalbare keuze

Duurzame bouwoplossingen zijn vaak helaas nog de duurste. Niet zo voor de betondakpannen van Eternit. Ze hebben een bijzonder lage ecologische voetafdruk in het productieproces en zijn perfect recyclebaar. Betondakpannen zijn dus ideaal om duurzaam te bouwen. En vandaag zijn ze ook afgestemd op verschillende bouwstijlen. Een bepaald innovatieve en budgetvriendelijke oplossing is de ‘Sneldek’ betondakpan, een dubbel gewelfde dakpan van grootformaat. De asymmetrisch golvende dakbedekking zorgt voor een elegant hellend dak dat combineerbaar is met diverse stijlen van architectuur.

 

Eternit brengt dakdekker en (ver)bouwer samen

Een vraag die vele verbouwers hoofdbrekens bezorgt: welke dakdekker kiezen we voor zoiets belangrijks als de vervanging van ons dak? Met meer dan een eeuw bouwervaring in gevels en hellende daken, is Eternit goed geplaatst om het netwerk van expert-dakdekkers in contact te brengen met bouwers en verbouwers. Deze nieuwe online service ‘Vind een dakdekker’ (dakdekker.eternit.be) wordt op Batibouw gelanceerd. Zo is de bouwheer altijd zeker van een dakdekker die beantwoordt aan de productkennis, adviesfunctie en kwaliteitsvereisten van Eternit. Kortom, iemand die je met raad en daad kan bijstaan, zodat je op beide oren kan slapen.

Bron: Eternit
Deel dit artikel:

Contacteer Cedral

Onze partners