Eurodal ontwikkelt Gootplaat tegen wateroverlast op verharde terreinen

De betonnen vloerplaten van Eurodal zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een compleet concept van buitenvloeren, dat reeds talrijke stadspleinen, bedrijfsterreinen en publieke tuinen siert. Als antwoord op de vele problemen van wateroverlast in verharde omgevingen brengt Eurodal vandaag de Gootplaat op de markt.
De betonnen vloerplaten van Eurodal zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een compleet concept van buitenvloeren, dat reeds talrijke stadspleinen, bedrijfsterreinen en publieke tuinen siert. Als antwoord op de vele problemen van wateroverlast in verharde omgevingen brengt Eurodal vandaag de Gootplaat op de markt.Snel en duurzaam

Ingebouwd in een Eurodal vloerplaat vormt de goot een robuust geheel met haar omgeving. Dit voorkomt differentiële zettingen en garandeert zo dat de goot haar functie ook op lange termijn kan blijven vervullen. Sommige gootplaten zijn bijkomend voorzien van een afvoerkolk. Deze is zodanig ontworpen dat bij grote debieten het systeem in volvulling gaat. Hierdoor kan zelfs bij beperkte buisdiameters het water versneld afgevoerd worden, wat de Gootplaat ook geschikt maakt voor toepassing bij hoge grondwaterstand en/of hoog openbaar rioleringspeil.

Aangezien verharding en goot één monolitisch geheel vormen, is de plaatsing erg eenvoudig. Boordstenen en extra funderingen zijn overbodig. De Gootplaat kan dus flink wat tijd besparen bij de uitvoering. 

    


Waterbeheer

De lancering van de Gootplaat past binnen het streven van Eurodal naar het aanbieden van een verhardingsconcept dat is aangepast aan de hedendaagse milieunormen en aan de vereisten voor duurzaam waterafvoer en waterbeheer. In die context ontwikkelde Eurodal eerder reeds Hydrops, een waterbufferend funderingssysteem. De Gootplaat en Hydrops kunnen probleemloos met elkaar gecombineerd worden tot een functionele en esthetische oplossing voor het waterbeheer van verharde terreinen.

Deel dit artikel:
Onze partners