EXPO. Toolbox Dorpse Architectuur strijkt neer in Leuven (AR-TUR)

In 2021 stelde het platform voor architectuur en ruimte AR-TUR voor het eerst de Toolbox Dorpse Architectuur voor. Sinds 2022 is de expo ‘on tour’, eerst in de Kempen, en daarna ook in andere gemeentes in Vlaanderen. Deze maand is het de beurt aan de provincie Vlaams-Brabant, waar de tentoonstelling nog tot 21 juni te zien is in het Provinciehuis in Leuven.

Al te vaak vallen de dorpskernen in Vlaanderen onder het mom van het verdichtingsdiscours ten prooi aan generieke appartementsgebouwen die niet bijdragen aan de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid of klimaatrobuustheid van het dorp. Op zoek naar alternatieven werkte AR-TUR samen met vele partners aan een Toolbox Dorpse Architectuur. De Toolbox Dorpse Architectuur toont met een scala aan voorbeelden van projectverhalen, dorpse figuren en tactieken hoe collectief wonen in dorpen beter kan. 

Ook nieuwsgierig naar kwalitatief wonen in meervoud in een dorpse omgeving? Breng dan een bezoek aan de expo in de ontvangsthal van het Provinciehuis in Leuven. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en richt zich in het bijzonder tot lokale beleidsmakers, omgevingsambtenaren, projectontwikkelaars, ontwerpers, experten in het werkveld, grondeigenaars, dorpsbewoners en leden van gemeentelijke adviesraden. Maar alle geïnteresseerden zijn uiteraard welkom. Meer info over de expo ‘Toolbox Dorpse Architectuur’ in Leuven vind je hier.

Bron: AR-TUR
Deel dit artikel:

Onze partners