Extensieve groendaken voor Residentie Jean-Baptist van Mertens-architecten

Projectontwikkelaar Custombuild heeft onlangs zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Jean-Baptist” aan het Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk gelanceerd. Het nieuwe woonproject in wording, bestaande uit 20 energiezuinige appartementen waarvan drie penthouses, wordt een ecologisch verantwoorde nieuwbouw met energiezuinige woonunits en extensieve groendaken die harmonieus afsteken tegen de achterliggende velden. Het project is ontworpen door Mertens-architecten

Indeling woonproject

Residentie Jean-Baptist zal opgetrokken worden op een hoekperceel van 2.531 m2 aan het Pastoor Verwilghenplein. Vooraan bevindt zich het charmante en levendige dorpsplein en achteraan hebben de bewoners zicht op de velden en de rustige fietsdoorsteek de Peerkenswegel.
Het wooncomplex bestaat uit 20 energiezuinige appartementen waaronder 17 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras, én 3 exclusieve penthouses. Op het gelijkvloers bevinden er zich 5 appartementen waarvan 3 met een eigen tuin. Op de eerste en de tweede verdieping zijn er telkens 6 appartementen met een privéterras, en op de derde verdieping zijn er 3 exclusieve penthouses, elk met een groot terras;

In de gemeenschappelijke zone wordt een ruime, overdekte fietsenstalling voorzien. De bewoners krijgen bovendien twee elektrische deelfietsen ter beschikking die ze gratis mogen gebruiken. Verder is er ook een ondergrondse garage met twintig autostaanplaatsen en twintig bergingen die apart door de bewoners aangekocht kunnen worden. Elke staanplaats biedt de mogelijkheid om een elektrische wagen op te laden.
 

Duurzame architectuur

Residentie Jean-Baptist wordt een ecologisch verantwoord wooncomplex met energiezuinige woonunits en extensieve groendaken die harmonieus afsteken tegen de achterliggende velden. Ook de architectuur van het gebouw wordt mooi geïntegreerd in de omgeving dankzij de juiste combinatie van materialen: lichtgrijze gevelsteen, elegante zinkpartijen en fijn buitenschrijnwerk geven het project niet enkel een esthetische meerwaarde, maar scoren ook hoog op het vlak van duurzaamheid. Verder zorgen de enkele vooruitstekende terrassen, een terugwijkende dakverdieping en de dakkapellen in de achtergevel voor een algeheel, speels en dynamisch karakter. De extensieve groendaken zorgen daarenboven voor een ‘groene toets’ met een begroeiing van onderhoudsarme sedumplanten (zowel inheemse als uitheemse soorten voor een bonte mix van kleuren, planthoogten en bloeiperiodes), lage grassen en vetplanten.

Het architecturale ontwerp van Residentie Jean-Baptist is opgemaakt door Mertens-architecten uit Stabroek, "De site betreft een hoekperceel. Het vormt de link tussen het kerkplein van Haasdonk en een doorsteek voor traag verkeer. Deze link vormt het uitgangspunt van het ontwerp. Door het bouwvolume op de kruising tweemaal te laten inspringen wordt een versterking van het plein en openruimte gecreëerd. De groen ingerichte open ruimte verruimt en accentueert de fietsdoorsteek", klinkt het bij Mertens-architecten. 

De eigenlijke werken van Residentie Jean-Baptist vangen aan in het voorjaar 2020. De oplevering van het project wordt voorzien rond het voorjaar 2022.

Bron: Custombuild

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage