Fietsenstalling en afficheborden uit Cortenstaal? Het kan!

Tot nu toe kwamen we Cortenstaal vooral tegen bij bouwprojecten. Maar ondertussen hebben ook producenten van straatmeubilair de voordelen van het materiaal ontdekt. Verhofste, producent en verdeler inzake aankleding van de openbare ruimte, lanceert twee collecties Metalco straatmeubilair op basis van Cortenstaal: de Corten Collectie en de Corten Style Collectie.
Tot nu toe kwamen we Cortenstaal vooral tegen bij bouwprojecten. Maar ondertussen hebben ook producenten van straatmeubilair de voordelen van het materiaal ontdekt. Verhofste, producent en verdeler inzake aankleding van de openbare ruimte, lanceert twee collecties Metalco straatmeubilair op basis van Cortenstaal: de Corten Collectie en de Corten Style Collectie. Net zoals bij de meeste architecturale toepassingen gebruikt producent Metalco voor zijn meubilair Cortenstaal van het type A.

Corten Collectie

Cortenstaal is door het bijzondere oxidatieproces dat dit materiaal ondergaan heeft geschikt om te gebruiken als basis voor straatmeubilair: het veranderende kleurenspel heeft een natuurlijke uitstraling, terwijl Cortenstaal robuust genoeg is voor dagelijks gebruik in de openbare ruimte. Deze schijnbare paradox maakt Cortenstaal volgens Verhofsté interessant. De oxidatie zorgt ervoor dat Cortenstaal van nature bestand is tegen veroudering en vandalisme, zonder dat het materiaal een speciaal onderhoud vraagt. Aangezien de hedendaagse openbare ruimte steeds meer uitstraling met een boodschap vraagt, besloot Metalco de voordelen van Cortenstaal te combineren in de realisatie van een volledige lijn straatmeubilair: de Corten collectie.

    
Zitbanken en bloembakken uit Cortenstaal

    
Zelfs een fietsenstalling en affichebord kunnen uit Cortenstaal gemaakt worden

Corten Style Collectie

De Corten Style Collectie werd ontworpen door Marc Aurel, een designer, geboren in Strasbourg in 1963, en afgestudeerd aan de school van Kunst en Architectuur in Marseille. Daarna ging deze man van 1989 tot 1994 een samenwerking met Jean-Michel Wilmotte aan, om te ontwerpen voor de openbare ruimte. Sinds 1997 was Marc Aurel docent voor projectontwerp in de school ‘Beaux Arts de Marseille’ . Sinds 2002 is hij verantwoordelijk voor ‘design’ in de school ‘Beaux Arts de la Réunion’. 1996 was het jaar van de oprichting van de Marc Aurel studio: alles in verband met het aankleden van de openbare ruimte, verlichting en straatmeubilair werd daar ontworpen.

Een zitbank ontworpen door Marc AurelDeel dit artikel:
Onze partners